Trimeri

Juce sam bas isprobo svoj einhel 43 ... Skoro 3 sata bez pauze ... Vredi ovih 300 km ..
Potrosnju nisam pratio , silk sam kupio neki narandzasti mislim da je 2,7 ... Zasad sve kako treba
Koji je model točno? Vidio sam ovdje kod nas se prodaju 2,3 slična modela za istu cijenu 299 KM. Najviše mi se sviđa onaj crveni einhell GH-BC 43 AS. preklapa se na polovici. ima poboljšanja dosat u odnosu na klasični einhell. http://hejkupi.me/ručne-kosilice-i-trimeri/3473-einhell-motorni-trimer-gh-bc-43-as.html
A vidim da se u europi već prodaje još noviji model koji 90% izgleda kao i najnoviji Villager, što će reći bit će i kod nas u ponudi iduće sezone.

Koji je model točno? Vidio sam ovdje kod nas se prodaju 2,3 slična modela za istu cijenu 299 KM. Najviše mi se sviđa onaj crveni einhell GH-BC 43 AS. preklapa se na polovici. ima poboljšanja dosat u odnosu na klasični einhell. http://hejkupi.me/ru%C4%8Dne-kosilice-i-trimeri/3473-einhell-motorni-trimer-gh-bc-43-as.html
A vidim da se u europi već prodaje još noviji model koji 90% izgleda kao i najnoviji Villager, što će reći bit će i kod nas u ponudi iduće sezone.

EINHELL BG-BC 43

i ja sam ga platio 299 KM , 2 godine garancije i mislim da stvarno vredi tih para ... preklapa se na pola , osovina unutra , onako u rukama cvrst ne djeluje ,,hafifno '' :)

Zna li neko gde može da se nađe kvalitetan starter za trimer BC520.Ono što sam do sada mogao da nađem kao od plastelina da je pravljeno stalno se lomi.

a9u7h0.jpg

Ili možda postoji neko rešenje da se stavi neki drugi starter umesto ovog sa slike?

Поздрав свима.
Трагајући за информацијама о тримеру налетео сам на ову тему, прочитао сам скоро све постове овде(изгубио читаво јучерашње поподне)
Nista ti nisi izgubio,vec samo dobio,a to je znanje i iskustvo dobronamernih clanova ovog foruma koji su u velikoj vecini,neka je srecna kupovina i dobrodosao na forum,ziveli !

Recite mi sta je bolja kupovina, jonsered rs52 polovan ne znam koliko je star, ali kao u odlicnom stanju ili novi villager 1900xc. Treba mi za kosenje trave, ali i za krcenje placa obraslog uglavnom bagremom.

Posto ja ne bih znao da ocenim u kakvom je stanju taj polovnjak mozda je ipak bolje da uzmem villager. U principu ne volim da uzimam nista kinesko, ali posto imam zapusten plac moram nesto da uzmem.

Najbolje je da nadjes nekog ko se razume u te stvari i da sa njim odes i pogledas taj dolmar jer ako je u solidnom stanju nebih ja od njega bezao uopste. Jos ste obojica u BG pa ti nije daleko da pogledas taj trimer. Kao sto rekoh i sam imam vilager vec par godina i sa njim sam prezadovoljan ali ipak nemoze da se poredi sa ovim jonseredom, jednostavno to dvoje se ne poredi.

Odavno nisam ucestvovo u ovoj temi posle dva wilager bc 900 sad sa kupio treci prosle godine ova dva su mi jedan 2007 jedan 2009 godine kupljen.Prošle godine sam kupio treci isto bc 900.Što se rada tiče sa njima šta reći približno 100 litara benzina sa njima godišnje.Kvarovi ovako na prvom koji je kupljen 2007 godine prošle godine crkla elektronika uzo sam polovnu 1000 dinara i rasuo se nosac glave njega sam platio 20 evra glave ne računam to je potrošni materijal.Na drugom me prošle godine zezo karburator nisam imo vremena da ga krpim kupio sam nov 2000 dinara.Glave sam probo razne i italianske i orginal stilove sve zavisi kako sa njom udaraš od zemlju i kamenje.Sad sam našo jednu što se ne rasipa glava niti se otvara provede se silik kroz nju i namotavaš u smeru kazaljki na satu veoma dobre za sada.Moj savet ljudima koji ih koriste wilager BC 900 ne koristite silik deblji od 2.4mm i nemate problem sa njima.

Imas u Staroj Pazovi odmah do autoputa uvoznika Jonsered-Husqvarna, ako mozes nekako kaparisi Jonsered i odnesi serviseru da pogleda. Ako nije bas ubijen (a to ce se videti) ne propustaj, to je potpuno profi masina za rad danju i nocu svaki dan, da baldisu dvojica na njoj. Ne postoje tvrdje masine na svetu od te serije (40, 45, 50, 52). Osovina kao grejna cev a zglob dole kao od goveda! Prvenstveno 52 je sumski cistac za upotrebu sa cirkularom, nesto kraca osovina i manji (ispravljeniji) ugao zgloba, ali radice sa svim reznim alatima koje zasrafis dole.

Glava je ova što mi se svidela i što bih preporučio za neke normalne novce ne mnogo skupa a ispod nje je silik koji sam našo preko interneta izašao me je na kotur oko 7 dinara po metru duznom 2.4 mm skroz malo se troši ja imam kupinu 15 reda po 25 metara duzni polja su sirine 3 metra pokosim ni jednom ne izvlačim silik krenem sa neki 25 cm dužine jedan silik pošto štitnik ne koristim uvek bez njega kosim.
7ufk.jpg
jto9.jpg
97x4.jpg

Moj novi trimer STRAUS AUSTRIA 3.5ks,zadovoljan sam,masina je snazna,koliko ce biti dugotrajna videcemo.Koliko sam primetio nije veliki potrosac.Cena je i vise nego prihvatljiva.
Sta savetujete za silk,okrugli ili kockasti,koja marka,debljina?

Taj trimer nema ni blizu te 3.5 KS. Ajde od 1.5 -2 KS relano ima. Danas svako živ pravi naljepnice i lijepi na mašine pa tako imaju nevjerovatne snage. Samo radi usporedbe da najveće Sthil i Husqvrna profesionalne mašine nemaju toliko.

Nazad
Vrh