Trimeri

Pa i nisam baš, da budem iskren. Jedno dva puta makitinom mašću za bušilicu. Prilično je bilo suvo kad sam otvorio.

Ima namjenska mast za trimere u tubi koja se navrne umjesto šarafa/čepa na glavi i sa kojim je lako podmazati koliko treba mada mislim da ni ta makitina mast sigurno nije loša. Mazalicu izbjegavati jer će izbiti semeringe i tu se ne treba voditi onim da od viška ne boli glava. Pri visokim obrtajima loša mast povećava temperaturu tog dijela koji bi trebala štititi i zato ne treba štediti na tim sitnicama koje realno ne koštaju puno.

Pozdrav,
imam einhell mt26 benzinski trimer. Ne znam kakav je slucaj sa ostalima ali ovaj nema hladjenje, tj.nema nikakav ventilator. Hteo bih da mu nabacim neki ventilator od kompjutera(procesora) pa da koliko toliko izvlaci tolpotu sa cilindra. Kontam da ima bobinu, i paljenje. Na koliko volti radi ta bobina, hteo bih da iskorostim taj napon da pokrece ventilator? Nekada sam rasturao stare tomosove motore za APN i znam da ima bobina koje rade na 6 i 12V. Kako je to ovde osmisljeno?
Hvala unapred

Ja sam pre pet godina kupio ovakav Homelite trimer HBC 26 SBS na vašaru za 50 eur-a i izuzetno sam zadovoljan sa njime.Do sada mu ništa nije falilo.

homelite.jpg

Pozdrav,
imam einhell mt26 benzinski trimer. Ne znam kakav je slucaj sa ostalima ali ovaj nema hladjenje, tj.nema nikakav ventilator. Hteo bih da mu nabacim neki ventilator od kompjutera(procesora) pa da koliko toliko izvlaci tolpotu sa cilindra. Kontam da ima bobinu, i paljenje. Na koliko volti radi ta bobina, hteo bih da iskorostim taj napon da pokrece ventilator? Nekada sam rasturao stare tomosove motore za APN i znam da ima bobina koje rade na 6 i 12V. Kako je to ovde osmisljeno?
Hvala unapred

Imas ventilator koji hvadi cilindar netreba izmisljati toplu vodu.

Jeste, malopre sam gledao uputstvo i video gde se nalazi. Nisma video iz prve. Ali inace se ne oseti nista da duva. mozda su neka peraja polomljena

Ako ikad budem kupovao trimer bice to Stihl bas iz razloga da se ne patim sa svakojakim krsinama koje su poluproizvodi i oko kojih se covek moze samo patiti i nervirati a od posla nece biti nista.

nebi trebalo ali pogledaj pre stublinu dal nije prljava pa tesko izlazi vazduh. oseti se uvek pozadi da izduvava ili bocno.bitno je da je cisto unutra a duvanje ventilatora je uskladjeno sa tipom i snagom motora

Ja juce pazario moj trimer Stihl Fs 450 prvi utisci su odlicni masina radi kao sat.Potrolsio sam dva rezervoara i isekao sam citavo cudo od trave.

Kupio sinoć Villager 2100 XC i ako ne bude lilo iz oblaka, danas ću ga probati i preneti utiske.

Odmah mogu da kažem da ima amorizere ispod one plastike, svećica jeste Champion ::namigivanje::
Na trimi glavi piše Made in USA i stvarno ona deluje kvalietno.
Motor 51,7 cm3.

Mana, na prvi pogled, je rezervoar od samo 0,6 L, ali videćemo koliki je potrošač. Mislim da bi se uklopio u dizajn, rezervoar je morao da se smanji, što i nije loše zbog češćih pauza xaxaxa..

Plaćen 29000 din. Za te novce imala je i Husqvarna 128R (28 cm3, 0.8 kw).

Neka je srecna kupovina!:ppozdrav:Mali savet,rez.od 0,6l uopste nije mali,sa njim se dosta moze uraditi a svaki gram manje mnogo znaci u radu,a da ne pricam da ima mnogo korisnika koji sprase ceo rerz.pa prave pauzu,tako da po meni je to pametno resenje.

Kupio sinoć Villager 2100 XC i ako ne bude lilo iz oblaka, danas ću ga probati i preneti utiske.

Odmah mogu da kažem da ima amorizere ispod one plastike, svećica jeste Champion ::namigivanje::
Na trimi glavi piše Made in USA i stvarno ona deluje kvalietno.
Motor 51,7 cm3.

Mana, na prvi pogled, je rezervoar od samo 0,6 L, ali videćemo koliki je potrošač. Mislim da bi se uklopio u dizajn, rezervoar je morao da se smanji, što i nije loše zbog češćih pauza xaxaxa..

Plaćen 29000 din. Za te novce imala je i Husqvarna 128R (28 cm3, 0.8 kw).
Cestitam na kupovini i neka dobro sluzi trimer.:ppozdrav:
Nego jel ima neko iskustvo sa Straus trimerom?Ovih dana sam se nesto interesovao za Villager BC 1900 XC i posto na zalost kod mene ne drzi niko taj model na lageru preporuce mi taj Straus.Kao jaci od ovog BC 1900 XC,ima valjda oko 3ks,a ima i full opremu.Pored svega toga je i jeftiniji i kosta 15000din.Pa sad nesto razmislja,jeste da je sve to PRC,ali valjda je Villager bolji ili nije tako?

Ma da bre i ja tako mislim.Danas sam konacno pronaso u jednoj radnji kod mene Villager BC 1900 XC za 20200din.Verovatno cu da ga kupim,samo da mi legne plata.

Nisam primjetio da se dosad neko žalio na "zaljepljivanje" silka u glavi. Meni se danas nekoliko puta događalo da se zaljepi u glavi jenda nit za drugu i onda pukne. Glava je Sthil poluautomatska i silk isto njihov. Jel ja griješim u namotavanju ili je nešto drugo neznam, pa bih molio iskusnije da pomognu savjetima.

Meni to više liči na ne kvalitetan silk. Odnosno na neku kopiju sthilovog silka. I ja sam nekad imao takav problemčić s jeftinim silkovima. Zadnji put uzeo Husqvrnin whispeer pakovanje od 70 m debljine 2.7 mm. Potrišio sam ga 40 m i nikad se nije desilo da se zalijepi jedna nit za drugu.

Predji na drugu strunu. Nece da se lepi ako je dobra struna. Licno sam koristio vise vrsta struna i najbolje mi se pokazala crvena stihl i crvena husqvarna. Prezadovoljan (crvena stihl dosla za glavom fabricki a posle nje sam presao na husqvarninu crvenu). Koristio sam i wisper ali po meni je jako krta i puca brzo tj brze se trosi ako je teren nepristupacan pa ima kamenja i ostrih ivica. Za sve terene i najteze uslove koristim samo crvenu boju 2.7-3.0 :osmeh:
Edit: I ja praktikujem to sa potapanjem u vrucu vodu ali imam parce cevi (marinijum) na koje namotam strunu i kad je bucnem u vrelu vodu ona odmekne i kad se ohladi ostane u tom polozaju koliki je precnik cevi. Precnik cevi i precnik glave su priblizno isti tako da se sama namotava na glavu::super::

Poslednja izmena:
Silk orginal, kupljen kod ovlaštenog zastupnika, made in USA, jedino što ima 2 godine ali ne vjerujem da je tu razlog.

P.S. CRVENI

Nazad
Vrh