Trimeri

Reznu glavu Husqvarna T35 imam na masini 235R vec 4 godine, moram reci da je to jedina firma kojoj verujem. Bez milosti radim oko 45 do 55 ari (zavisi koliko udjem u tudje pri radu), na strminama koje su negde kao naslon od stolice. Dnevno sam bio u stanju da stracim i preko 15 metara niti od 2,7 mm, najvise iz tog razloga presao sam na reznu glavu Trimmy S2, rucno otpustanje jeste sa zastojima, ali manje kosta i redje motam glavu. T35 sada je u rezervi, ali odlican je izbor umesto reznih glava na Villager trimerima, koje su sklone raspadanju u radu, isto vidim po komsiluku. Rezna glava T45 je dimenziono veca, i sa vecim navojem M12x1,75. Nije bas za Villager, zbog vece mase znatno je vece opterecenje na ugaoni zglob dole, brzo ce se ojede. Dvotaktol ulje Husqvarna XP je najbolje nesto sto moze da se priredi motoru (koristim na 545Rx), postoje jos LS (koristim na 235R) i HP dvotaktol. Nijedan nije pogresan, ali XP je naj-naj, i preporuka je svima. Sa bezolovnim benzinima nekadasnji dvotaktoli NE FUNKCIONISU. Stihl ulja nisu pogresna, daleko od toga, odlican su izbor. U zglobove treba trpati masti za zglobove Husqvarna, Oregon, Stihl, Dolmar.

pre neki dan kupljen Villager1,7ks,do sad potroseno tri rezervoara sa razradom,hladan pali na trecu,a kao vruc iz prve
uglavnom zadovoljni kako radi,osim sto guta benzin
:osmeh:

To je samo u pocetku, kasnije se potrosnja stabiliuje i postane dosta manja. Srecno u daljim radovima.....

Uzgred po pitanju niti za trime,r zasad mi se najbolje pokazala stihl crvena i husqvarnina crvena.Siva wisper sa takozvanim ojacanjem kroz sredinu mi se ne svidja jer je dosta krta i kida se. Rascveta se na krajevima a i hoce da se otkine do samog kraja dok sa crvenom husqvarninom nikakvih problema te vrste kao ni stihl-ovom strunom.

Poslednja izmena:
generalno gledano i jesu malo veci potrosaci,gledaj da uzimas kvalitetna ulja za mesavinu i neka te dugo sluzi

pozdrav ljudi. Jel moze mala pomoc oko ovog trimera? Jedan covek ga prodaje a ne razumem se najbolje pa me interesuje kako se krece cena polovnog a kako novog? Da li je ovaj dobar za kosenje placa od 30 ari. Plac bi kosio 4 do 5 puta godisnje

7z1h.jpg
yhd6.jpg

Poslednja izmena:
Ovakav nov model nema vise u husqvarni da se uzme. Sada imaju 535 rxt koji je potpuno isti kao 335rx, oba imaju 1.6 kw. Moj ti je savet da uzmes polovan 335rx , deluje mi ekstra ocuvano. Vidis da su nalepnice ne oguljene a trimer sija kao da je namazan uljem. E sada sigurno ga neces kupiti za 150 do 200 evra, vredi on vise jos ako ima uprtace i noz nece ti ga dati ispod 250 evra.

Pozdrav drustvo, imam jedan mali problem posto ne mogu naci katalog za Husqvarna sa cenovnikom rezervnih delova. Koristim sumski cistac Husqvarna 252rx, veoma jaka i pouzdana masina za veoma zahtevne poslove.
Posle mnogo koriscenja, zadnjih par godina zamenjeni su lageri u rotacionoj glavi, membrane i filter goriva...ali glavni problem predstavlja rotacioni deo masine koji je malo pohaban. Da li neko zna realnu cenu tog dela ili gde se mogu informisati za cenu?

Vec sam ovo gledao druze, nije to ono sto meni treba. Tj msl da se strucno kaze...."kotni prenos" gde se montira rezni alat na pr: Cirkular, Mach, trimi glava...itd.
Ako neko zna gde mogu videti Husqvarna katalog sa cenama....neka preporuci.
U napred Hvala.

Mozda je coveku lakse da se obrati telefonom direkno uvozniku, dogovori se o popravci kod domacina ove firme za Srbiju i resi stvar. Oni imaju delova za sve moguce, moraju da imaju jer su zastupnici, a svi drugi dobijaju delove od njih. Husqvarna Srbija, Stara Pazova, Volarsko polje BB, telefon 022 366 300. Ljubazni su, nema strucnijih od njih, a povremeno ih obidje Svedjanin, gazdin izaslanik da proveri situaciju.

Iza dvorista imam 1,5ari za kosenje, to bi kosio 3-4 puta u toku godine. Da li bi mogao to nekim aku trimerom i koje snage bi trebao biti ako moze?

neznam za aku .trimer dal bi mogao da izdrzi to.ja sam sestri kupio elektricni huskvarna trimer za otprilike tu povrsinu u dvoristu.iako je tanka struna zavrsava odlicno posao a dugovecan je. te baterije [ akumulatori ] su po meni problem i pitanje je njihovog kvaliteta. mozda ce u pocetku moci to da kosi i dok je manja trava ali vrlo brzo otkazuju jer se neredovno koriste pogotovu zimi i tad otkazuju. po meni elektricni ti je mnogo bolja solucija a nije ni skup. oko 20 eur sam platio husvarnin pre 4 god. kabal od 25m sa prikljuccima oko 12 eur 3/1,5 mm i to nase proizvodnje.

neznam za aku .trimer dal bi mogao da izdrzi to.ja sam sestri kupio elektricni huskvarna trimer za otprilike tu povrsinu u dvoristu.iako je tanka struna zavrsava odlicno posao a dugovecan je. te baterije [ akumulatori ] su po meni problem i pitanje je njihovog kvaliteta. mozda ce u pocetku moci to da kosi i dok je manja trava ali vrlo brzo otkazuju jer se neredovno koriste pogotovu zimi i tad otkazuju. po meni elektricni ti je mnogo bolja solucija a nije ni skup. oko 20 eur sam platio husvarnin pre 4 god. kabal od 25m sa prikljuccima oko 12 eur 3/1,5 mm i to nase proizvodnje.
Reci mi molim te koje je snage trimer? I u kom rasponu snage da gledam trimere, posto se oko trimera uopste ne razumem?

@Joks, ako je potrebno samo malo urediti oko cveca i ivice zida, odradice i elektricni trimer oko 500 W, onaj vertikalni. Nosi ga lako i zenska ruka. Slabije nije uputno probati, nas nekoliko je pokusavalo da se bakce sa 350 W ali to jednostavno ne funkcionise. Ako je potrebno raditi prostor od nekoliko ari sa ivicama i kosinama, onda je najbolje to raditi sa elektricnim trimerom od oko 1000 W, onaj uzduzni sa zakrivljenom cevi napred a motor iza ledja. Dobro je sve izmedju 900 i 1100 W. Koriste nit od oko 2 mm, krute nozeve ne primaju. U ponudi su razni sa cenama od oko 8000 dinara do oko 30.000 dinara (Stihl), ali nema potrebe da se suvise izuje covek oko toga. Licno imam Italijanski Alpina 1100 W, obavlja sve sto je u dometu snjura (kabl). Placen je pre oko 3 ili 4 godine nekih desetak hiljada dinara, mozda ga jos negde ima zaostalog, a fabrika vise ne postoji (Alpina ugasila). Drugar ima Villager, komsija Stiga, sve je to elektromotor na motki, to moze i u Kini da se napravi. Ne vazi pravilo kao za benzinske trimere i testere, benzinske nezna bas svako da napravi. Osim tog elektricnog imam jos 5 benzinskih trimera.

Ima li ko kakva iskustva sa Policut glavom sa tri pokretna noza? Zanima me kako funkcinise i od kog materijala su nozevi.

Polycut je malo krupnija glava za vece masine a nozevi su od plastike. Posle nekog vremena kada se kraci smanje (istupe) ili jedan od njih pukne, sva tri se menjaju na srafice. Za Husqvarnu kosta oko 5000 dinara

Procitao sam navodno da ne ostecuju nesto sto treba da ostane neosteceno.Kosim strunom kupine i ako zakacim lastar ne odsece ga,ali ga osteti.Da li bi ta glava bila bolja za kosenje tako oko voca,da se ne ostecuje kora

Nazad
Vrh