Trimeri

kakav korov meni tek predstoji krcenje trnja oko njiva. U nedelju za dva sata palo tranja za dve prikolice plus jedno 4-5 glogova ko ruka debelih 3-4 metra visine. Sve to poseceno sa manje od jednog rezervoara ovog providnog benzina. Plus maler nabodo prst na nozi na neki djavo ( prodbusi djon pirocanke samo tako ali sreca pa ne ostade trn u prstu).

trimerom isecem korove a prilicno debele stabljike .ali zato sam pokrcio oko 15 ari obale najvise panjeva. data rodjaku usluzno da radi a on zapustio da je to strasno. panjevi i do 70cm precnika .ali to trnje i dzanarika i mladi bagremi su isterali da nemozes ni prici. zato je trimer bog. ko ga izmislio skidam mu kapu

Pre par godina komsija video sta sve radim trimerom i sta postizem sa njim, pa kupio i on jedan. Malo sam ga uputio, posle se zahvaljivao na sva zvona, i dan danas prica kako treba dati Nobelovu nagradu onom sto je izmislio trimer! Posle su pokupovali svi, celo brdo svako po jedan, a ja sam dosao do svog petog benzinskog trimera. Proslih dana je radio u raskrcivanju siblja, visokih cickova, lijana, kopriva, rastavica i ko zna cega. Prvo sa trokrakim cvrstim nozem, a posle bome i sa cirkularom. Daleko od toga da je sezona gotova, bice jos posla.

Sa Villagera 1900x otpao lim koji valjda drži rezervoar ili ga samo štiti kad se spušta na zemlju.Polomio se na 5 mesta.Nema vraćanja.Dali može da se radi još malo bez toga ili je to neki bitan deo?

Mozes da radis samo pazi kada ga spustas i palis dole na tlu. Meni se na starijem Homelite toliko izgrebala plastika rezervoara da flisuje gorivo kroz neko mikro ostecenje. A kada stigne novi limcic, odmah montiraj.

Evo da prisajbacim, prekjuce 25.nov.2013. jos sam radio trimerom. Ostali budzaci nepokoseni, kako da pustim sneg da padne preko toga?:haha:

Poslednja izmena:
komso,bez ljutnje,ali to smo apsolvirali x puta i u ovoj temi i temi "motorne testere",prelistaj da ne bi opterecivali istim pitanjima i pisali iste postove

za kineski trimer i testeru pise u svim upustvima gasoline oil 25:1,za njih treba jedna bocica od 100ml za 2,5 litre benzina,nerazumem kako treba praviti mesavinu za kineze

crnu decu,ma otkud znam,napisao sam 4 % ako tako pise u uputstvu (1:25),jer u uputsvima Husqvarna/Stihl pise (1:50) ili 2 % ali original njihovog ulja,kako je takav kvalitet ovde tesko naci,praktikujem 2,5 % ili 100ml ulja na 4l benzina

zlatna sredina je najbolja na 4 litre 100 grama ulja,ali zasto kinezi traze jacu mesavinu po njima treba na 2,5 litre da sipam flasicu ima sve na auspuh da baci

- - - - - - - - - -

ima neka kineska tabela u knjizi od trimera gde pise da na 5 litara ide 142,5 grama a na 4 ide 114 grama

Nazad
Vrh