Zao mi je sto cu biti u pravu al kao sto sam rekao jedne prilike fond ovaca dok padne za jos jedno 20-25 % cena koju pominje Sarbanac je evidentna,ove ucestale suse samo ubrzavaju proces.Mada izumiranjem sela i onako sve to ide ka padu broja ovaca.Nisam siguran za ovu jesen zbog bas zestoke suse(bice rasprodaje) ali mislim da ce ovce oktobar-novembar ici bar do 140 dinara,al sledeca jesen ako iole posluzi letina ima da budu 160-180 dina ko"jedan-dva.Naravoucenije-ko prezivi ovu zimu pricace.Cena kakva takva je citavo leto bila prilicno stabilna,sto dovoljno govori o broju ovaca stim i jagnjadi.Drustvo izdrzite,povecajte strna zita(jer cena gotove stocne hrane tesko kad da bude povoljna) i ko ima mogucnost za lucerku(kakva takva dace 3-5 otkosa izuzetno kvalitetne hrane) i naravno broj grla u stadu prema mogucnosti za proizvodnju kabaste hrane.
Moram da pomenem jednu politicku stvar,a to je da ce valda ovi novi/stari uspeti da uproste i legalizuju trgovinu na Kosovo i u Bosnu,makar za jagnjetinu, e tad bi stvarno bilo ekstra,jer unutrasnja trgovina se svodi samo na preprodaju gde proizvodjaci malo zaradjuju,onda bi Somijevo udruzenje uspelo.