E sta je doslo vreme da ja vama stavljam ladne" obloge i da glumim psihologa a ja do sada pisao uz vetar.
Ajde glavu gore,bilo je i gorih dana i gorih susa pa evo nas.Kao prvo strategija,ostaviti odrziv broj grla sa kog se moze opet povecavati,ako se kupi nesto stocne hrane pa boze moj.Ako je ovca jela 3 kg sena nek sad jede 2,5 npr.Sta samo kukate,jel ja lepo rekoh da ce jagnjadima i ovcama cena da raste(primer Vojvoda),pricam mesecima unazad niko nista.Ko ima jagnjadi u stali trenutno odlicno,svu jagnjad polako takticki prodati i kupovati hranu ovcama da prezimi,pa ne moze se stalno zaraditi bitno je sacuvati STADO,ima jos nade ko ima pasnjaka,moze jesen da bude povoljna,kisna i toplija pa ovce mogu da pasu do nove godine i eto 30-40% sena spaseno.Polako tiha voda breg roni,ne mogu se svi snaci al ko moze obavezno da sacuva stado(bilo malo il veliko)
Nije za temu al ce mozda biti korisno-ponavljam-strna zita(malo im smeta susa),i lucerka.
Da zaboravih,2003 god avgusta meseca jagnjad/siljezad bila skoro pa 3 evra ili 180-190,00 dinara.
A ovu Vojvodinu recenicu treba zapisati u podsetnik"Bitno je da ima" ide mara iz svatova(tako se to kaze kod mene)