Trenutne cene na tržištu (ovce, koze, i tsl.)

U Cetvrtak(pazarni dan) jagnjad 250,00,mrsave ovce placali 80,00 prodat jedan dvizan(u tipu sjenicke)kao lutka oko 65kg za bednih 50evra,Ko ima lovu i pasnjake sad kupi ovce za dzaba tov do jeseni,para ko" blata.

Pozdrav.Jel ima nekog ovde iz okoline Alibunara ili Panceva ko ima ovaca na prodaju. Ja bih
kupio tri komada.

U petak Valjevo 270 din jagnjad, tako mi je javljeno,ja sam pre neki dan ugovorio za 260 imaju preko 30 kg merim i teram u utorak.

Pa ko ga dade za 50evra? Otišli smo u k...c sa ovcama. Moraju gusle u torbu pa na drugi vašer.

Sarbanac,cesto sam razmisljao o tome kako nakupci zezaju ljude,pa nije to bas tako,Ko god je doterao mrsavu ovcu na pijac u prolece on je dotarao da pokloni,doterao covek ovce i jagnjad,jagnjad odose po 250,oo a ovce po 3000-3500,oo,ovnic je otisao uz njih.nesto debljih ovaca mereno po 90,00 i 100,00din.Dviske koje su cenjene po 180-200,00 niko im nije ni prilazio.Na ulozenih 1500 evra(40-50ovaca) za ovce na jesen zaradi minimum jos toliko,samo ko ima pasnjak.

Juce i danas otislo 10 jarica tezina 15-16 kila i 2 po 19. Dao sam ih po 200 dinara, juce na pijaci bili po 240 ali ni jedno teze od 13 kila. ostali naruceni za prvi maj i djurdjevdan po istoj ceni.

kod nas cjena jagnjadi 300 dina do 35 kg iznad 275 din ali ovce skupe od 150-175 siljezice 220-250 ovnovi stari 200 mladi 225 din

Pricao sam sa mesarom iz maxija kaze 530 dinara bila cena jagnjetine pred vaskrs otislo brze nego prasetina , potraznja neverovatna ,kaze nikad se to nije desilo, za prvi maj ce biti opet .. Bice mozda i skuplje.. U Surcinu bile ovce 140, jagnjad 280..

U Nisu jagnjetina bila u matijevicu 530 a u biftek mesarama 559 dinara, vidim danas sve im prazno :)

Ja sad razmisljam da raskrcmim jednu siljegicu za 1 maj bice dobra cena dao bi je po 300 al moram da pocnem da trazim musterije.. Ovako za zivu nece niko da da vise od 100 dinara..

Sam ponudio 5 din,e da cujem i to,znaci dolazi vreme kad ce traziti i papke od ovce,ide maca na vratanca,samo dobro planirati jagnjenje i to je to

Placalo se danas u Bogaticu po 260 mladi do 32-33-35kg, tovna roba
Rajko kome iz Sapca dajes jagnjad?

Sve mi ovo smrdi na neki uvoz stoke uskoro, svinje u klasi farmska roba 170placaju, prasici 260-300dinara, jagnjada su oko 240-265, lepo je ali se plasim sta posle ove bure sledi

U kragujevcu prasici i jagnjici 260 din,izjednacili u subotu,i sta ce biti posle ovoga nemam pojma,al ovako nije bilo nikad,iso sam na neku farmu u Pretoke na 30 km sam vido samo dva jagnjeta,a prase retkost ko dinosaurus,nisam vido nijedno,anekad samo gmizali po vocnjacima

Nazad
Vrh