Trenutne cene na tržištu (ovce, koze, i tsl.)

Juce i danas otislo 10 jarica tezina 15-16 kila i 2 po 19. Dao sam ih po 200 dinara, juce na pijaci bili po 240 ali ni jedno teze od 13 kila. ostali naruceni za prvi maj i djurdjevdan po istoj ceni.

Prijatelju kako ti se isplati prodavati tako mala jarad, nema tu puno ekonomske racunice po meni bolje da ih prodajes kad dosegnu neku kilazu 20-25 kg ali svako ima svoje pozz

Placalo se danas u Bogaticu po 260 mladi do 32-33-35kg, tovna roba
Rajko kome iz Sapca dajes jagnjad?

Sve mi ovo smrdi na neki uvoz stoke uskoro, svinje u klasi farmska roba 170placaju, prasici 260-300dinara, jagnjada su oko 240-265, lepo je ali se plasim sta posle ove bure sledi
Nemam pojma ko je ni sta je zove sinoc covek i pita

Prijatelju kako ti se isplati prodavati tako mala jarad, nema tu puno ekonomske racunice po meni bolje da ih prodajes kad dosegnu neku kilazu 20-25 kg ali svako ima svoje pozz

Sad mi je cena bila ok i morao sam da ih omanjim, za 1 maj djurdjevdan ide jos desetak komada po istoj ceni.... kasnije cena sigurno pada. Sta da radim kad nece brze da se goje da ih ubijes, neceju ni koncentrat ni prekrupu, ko za baksuza. Ova 4 sto sam ostavio za sebe cepaju peletiran koncentrat i masala rastu ko iz vode, ostali ni da liznu :sta:

Zemo,pa nego sta,hoce moji i pihtije,pa rek'o da imaju i koske a i usi nisu za bacanje,a za meso kupio prase,pietrencic!:)

Prekuce sam dao dvoje 62kg (skinuti sa sise nisu zalucivani), po 2.55e, inace kod nas su ovde 250-260 pa i 270 neko plati na pijaci extra robu
Ovce se krecu oko 130 ove teze, a do 50kg idu od 140-160
Dviske (2zuba) 160-190 sve zavisno od tezine
Ovnovi preko 100kg 100-110 kao i teze ovce tj preko 80kg

Kod mene niko ne da ispod 300 dinara u fazonu oces -neces, ovaj drug i jos par njih kojima je trebalo za djurdjevdan otisli kod jednog on frajer kaze za djurdjevdan ce biti i 330 oni popizdeli skroz i lepo se pokupili i otisli ljudi i sto kazu u pravu su ima da kupe po 10 kila rostilja i zdravo..

Nazad
Vrh