Trenutne cene na tržištu (ovce, koze, i tsl.)

Ovaj jedan ima cigaju a drugi w.. Ja zbog dobre cene odlucio da prodam dva komada izmedju 30-35 kg po 280 sam ih dao,znam ljude i nisam hteo da budem alav dosta je i to..Nisam planirao da prodajem al sto da ne iskoristim dobru cenu. Samo su me pitali jel belo , posto kako kazu ove ciganske nece ! :) Misle na cigaju..

---------- Poruka napisana u 20:19 ---------- Prethodna poruka je at 20:11 ----------

Samo me zanima misljenje ovih malo iskusnijih a to je koliko je realno da se odrzi ovakva ili slicna cena posle djurdjevdana i tokom leta?

cena ce se drzat do kraja maja,dok prodju preslave i onda pada drasticno sve do pocetka avgusta,tad polako krece na gore konstantno sve do sv Jovana...

Đurđevska petka je udarni dan na Ubu. Jagnjad od 250 do 270. Traže se sitnija jagnjad pramenki i imaju veću cenu po kg.

Interesantno ovde kod mene sad za djurdjevdan ko god me je pitao dali imam pita me i dali je belo,niko cigaju nece..

U krusevcu danas na pijaci bilo preko 100-inak jagnjadi, od male jagnjadi od 15kg do teskih w sa nekih 50kg, najvise se prodavalo po 220 a trazilo po 250. Prasad niko kupio nije a bilo ih je mnogo, cena 220 do 250. Jaradi bilo oko 10kom i niti ko pita niti ko kupuje. Prodaja je bila nikad slabija. Nije se 10-ti deo prodao

Juce sam prodao 2 komada, jedan 48 kg po 240 din a drugi 37 kg po 250.Nije moglo vise

kod nas 240din kg za jagnjad do 35kg nezapamceno dobra cena u mom kraju ovo nije bilo odavno kazu ljudi gotovo nikad

Nazad
Vrh