Trenutne cene na tržištu (ovce, koze, i tsl.)

4 komada na celoj pijaci,ja nisam moje terao,moji su oterani na jug...pre 7 dana dati po 2,5 eur/kg,tesku robu niko nije hteo u mom kraju pa sam uz pomoc prijatelja to resio nekako

Kod mene u B.Basti jagnjad i prasad se izjednacili sa cenom 230~240 din,nista mi nije jasno...do pre samo 20~tak dana jagnjad bila 2,8~3e i nije ih bilo ni za leka a sada odjednom ima u ponudi koliko hoces i cena ode na dole...luda kuca...:sta:

Pad cene jaradi u proseku za 10 din/kg protekle sedmice zabeležen je na stocnoj pijaci u Vranju pa je dominantna cena iznosila 160 umesto prošlonedeljnih 170 din/kg. Uzrok je manja potražnja za ovom kategorijom koza. U klanicama pcinjskog okruga je evidentiran pad otkupne cene jagnjadi pa je najcešca otkupna cena iznosila 180 umesto prošlonedeljnih 190 din/kg.
Povecan obim ponude jagnjadi na stocnoj pijaci u Pancevu uslovio je blagi pad cene ove kategorije ovaca. Prodajne cene ostalih kategorija ovaca i koza ostale su nepromenjene u odnosu na predhodnu sedmicu.

Umesto sad pred uskrs da cene idu gore one padaju... luda zemlja, sad jos kad stignu i ostali jarici do prvog maja ima da budu i po 100 dinara
:sta:

Sta je sa jagnjadima, koja je cena ima li ih, sta mislite na koliko ce da izbije cena za uskrs? Imam info od prosle subote da je su u krusevcu bila po 240

Kad je udarna cena božić uskrs đurđevdan cena je oko 2,5 evra. Nekad i malo više. Al to je to zadnjih 10 i više godina.

Ruma vasar jagnjad 270 dinara,malo lepih w jagnjica ovo ostalo uzas sto se tice kvaliteta, bilo 2-3 W ovna preko 100 kila 130 din po kg, mala jagnjad sisavci 2 500,koze sa jaricima 50ak evra , mali jarici 2 000 .. Dobar vasar bio puno ljudi..

Sad i ja stigao.sve je bas tako kako si rekao.Bilo je dosta jagnjadi,ali su mi se jedino svidela ona u onom kamionu,gde ih je bas mnogo bilo.

I onaj lik sto je stavio oglas da prodaje 80 ovaca iz stare pazove je imao par dobrih komada.. Msm sramota je sta ljudi iznose na pijac da prodaju i pritom traze dobru cenu a takvi su nazalost u vecini..

Prodavalo se.. Msm merili su ljudi ja cim ga vidim na kantaru ono je za mene prodato posto se ne zadrzavam mnogo tu .. Bio je jedan po 220 npr i on je prodao 1 dok sam ja bio tu.. Al to su sve jagnjad 20-30 kila..

nama se nudi od nakupaca 250 din/kg

---------- Poruka napisana 06-04-12 u 07:30 ---------- Prethodna poruka je 04-04-12 at 04:26 ----------

prodato nakupcima 10 kom po 245din/kg

Pocela potraznja za jaricima, danas mi kaparisali 4 komada a najavili jos 3 da ce uzeti. trazi se tezina 15 do najvise 20 kila, ja moje dajem po 200 dinara mada sam cuo da u okolini idu i po 250 (ali retko ko ima preko 15 kila). poceli da se raspituju i za prvi maj i djurdjevdan ali otom potom (a i cena ce sigurno pasti odmah nakon uskrasa)... Dolazio mi danas opet nakupac iz bujanovca kao da vidimo da se dogovorimo za cenu jer ne moze da nadje tezinu od 15 kila, reko svim ostalima 200 za tebe 220 :)

U subotu doneto 50 komada sa salaša.

18 prodato za Uskrs i Đurđevdan po 250 din.Ostatak uzima lokalni trgovac po 245 din (30 komada) a dva će poginuti za ličnu upotrebu.

Kod mene je dosad 6 ljudi pitalo za priplodnu jarad~ja imam samo dvoje zenskih i NISU ZA PRODAJU:haha: inace jagnjad su sada 260din./kg jarad:250din./kg potraznja za Vaskrs nikad veca,vec je naruceno 20~tak komada,problem je jedino sto svi nesto zatezu"sa kilazom..kao:"...da ne predje preko 30 kg ...." ko'da je to parizer pa da odseces koliko ti treba:haha:

Oglas za kozu može ovde http://poljoinfo.com/forumdisplay.php?35-Potražnja

Jarac od godinu dana tezak oko 25kg(ziva mera) otiso danas za 5000din, jarac isto godisnjak tezak 21kg ociscen otisao za 8000din prodat u Bg, jarici od 5-7kg ocisceni idu po 530din po kg isto isporuka u Bg

Nazad
Vrh