Trenutne cene na tržištu (ovce, koze, i tsl.)

Ja sam u subotu prodao dva po 220 din,ali da ih uradim za ražanj.
Baš i nije neka potražnja.

Poslednja izmena:
Potraznja je jako slaba,sve sto sam prodao je za priplod 5 kom po 230 din kg muske od 40 do 55 kg,a zenske nikom ne trebaju tj niko ne kolje pa sam ih pustio u ovce da cekaju jesen(vasar na sv Iliju u valjevu,nije bilo ozbiljnog kupca,sve sam prodavao jednog po jednog a zenke vratio kuci)

Može, al' samo po jedno malo ladno, jer sva ::novac:: ide za ovčarnik-šupu. Došlo vreme da se šire i poboljšaju smeštajni kapaciteti!

:ppozdrav:

Dogovoreno...Ali te drzim za rec da kad zavrsis apartmane, okacis slicicu, da vidimo gde su otisli novci:ppozdrav:
Maestro se opasno "naostrio" da zavrsi novi objekat,moramo doci na rogove pa cemo tu ukaciti po koje 'ladno.:ppozdrav:

Biće sličica u svakom slučaju, nadam se po fazama gradnje, a za pivce dogovoreno, samo kod nas je obiučaj kada se dolazi na "rogove" ili ti "sleme" da obavezno sleduje darivanje domacina, pa povedite računa kada dolazite. :osmeh:, :haha:! Naravno, podrazumeva se da je na domaćinu je da se "pokaže"! ::namigivanje::

Da ne odem :off_topic:, ali u svakom biznisu je mnogo lepo kada se posluje pozitivno, a posebno kada ostane novaca za investiciju u objekte i opremu, pa čak iako je to neka sitna "crkavica", odnosno nije nešto bombastično mnogo.

:ppozdrav:

U mom kraju nema jagnjetine po mesarama... Ali, idem sutra do BGD-a, pa cu bas da vidim cene u mesarama... Ali , koliko se secam, moguce je kupiti samo cetrvrtinu (i vise) jagnjeta, sa delom glave i dzige... Videcu sutra cene sa Bajlonijeve pijace, pa javljam.

U Nisu katastrofa, ponuda na pijaci skromna, potraznja 0. Jedan dolazio juce kod mene kuci da kupi 2 jareta (svako preko 30 kg) i nudi mi 150 dinara i + da mu ih koljem (sa ciscenjem). ja mu kazem nedam ih ispod 180 a on mnogooooo. i tako otiso praznih ruku. bolje cu da ih odvojim i u tov za sebe nego da ih poklonim. sve u svemu zalosno.

Juce u mesarama oko Bajlonijeve pijace, Beograd, nije bilo jagnjetine... Mesari mi kazali da jagnjetine ima samo o praznicima, a da ovako retko kad, jer nema ko da kupi...

@ Milantina.Ta 2 komada sto su ti preko 30kg,do zime ce da izguraju dobru kilazu,pa onda pokoljes povadis rebra i osusis stelju~nema nista lepse! A taj sto nudi 150 din/kg neka jede sataras,on mu otprilike dodje toliko :haha: B.Basta~jarad i jagnjad~220din/kg a "suska" se da bi mogla cena i navise :ppozdrav:

Da li je skupo jagnjeće meso ?

Juče u mesarama oko Bajlonijeve pijace, Beograd, nije bilo jagnjetine... Mesari mi kazali da jagnjetine ima samo o praznicima, a da ovako retko kad, jer nema ko da kupi...

Dragi pobratime, jasno je, ko sunčani letnji dan u podne, da narod troši previše novca na cigarete, alkohol, mobilni prepaid (tj. mobilni prepad) i druge besposlice savremenog potrošačkog društva.
Zato, i samo zato, matematički precizno kazano, narod kobajagi nema novac da kupi kilo jagnjetine u mesari.

Pozdrav od pobratima Internet Bibliotekara

Potpuno si u pravu , moj pobratime... Narod je postao sebican... Ranije su Beogradjani drzali pse i macke (umesto dece) a sad kako je kriza, pse i macke su izbacili na ulice, pa na ulicama i parkovima vijaju copori macaka i pasa lutalica, umesto dece...

Podrinjska pastrma

Dragi pobratime Karaliću
Razmišljam o Tekirovom predlogu da se šilježad i ovce jalovice iz okoline Bajine Bašte, u kontrolisanim uslovima higijenskih mesara/mesnica, prerade u izuzetno kvalitetnu pastrmu.

Za ovaj poduhvat potreban je HACCP standard !!!

Međutim, kad je Zlatiborac uspeo u svojem preduzetništvu uspeće i golub Tekir.

Srdačan pozdrav pobratimu i golubu Tekiru.

Za nas u Podrinju je veliki hendikep sto je zamrla trgovinska saradnja sa levom obalom Drine.Ovcarstvo je pre rata bilo dosta jednostavnje,islo je sve od mladih jagnjadi do matorih ovnova za pastrmu.Sada s' vremena na vreme zaluta po koji svercer i nakupac koji bog ce ti ga znati kako preteruje stoku "preko" pa pokupuje dobro uhranjene ovnove i ovce.Plati ih dobro,skoro kao jagnjad(180~200 din/kg),dok na pijacu u B Basti idu po 100~120 din/kg.

@ Miladinovic. Pastrma je susena (dimljena) ovcetina sa rebrima.Sa pastrmom se spremaju vrhunska kuvana jela: Kiseli kupus,paprikas,pasulj itd...:ppozdrav:

Nazad
Vrh