Trenutne cene na tržištu (ovce, koze, i tsl.)

Код нас на откупном месту пре неколко дана плаћали 190дин.

te veće teško kada hoće da primi ,mi kada imamo tako krupni onda ubacimo par manji jer nemere svako pojedinačno nego izračunaju prosek

jel ovo tacno??U kragujevcu otkupna cena jagnjadi..160..170 din.. bas je strasno!! kako je u drugim delovima Srbije.. u centralnoj uzas!bolje pokloniti nego dati jagnje za manje od 5000...

nemoguce da je tolika razlika u ceni , vidite da matijevic placa 220 cudi me da moze biti tolika razlika ..

Da nije mnogo 2,5 eura. Godinama kupujem, i nikad nisam platio preko 2,2 eura. Zasto bi sad odjednom trebalo da bude 2,5 eura?

Dobro,planinsko jagnje(do 3,5 meseci starosti) jeoduvek bilo 2,5 maraka Nemackih iliti sada isto toliko eura.I ja kupujem(za pecenjaru),a godisnje ispecemo oko 1000 jagnjadi.Niko se nikada nije zalio na cenu od 2,5e~bitan je samo kvalitet.E sad cenu obaraju nakupci i sverceri,koji otkupljuju kojekakve lesine za bud~zasto pa preprodaju po nizim cenama.Tu strada Srpski seljak i domacin jer nije zasticen od drzave.Na ovu cenu hrane,malo je i 2,5e,inace nikada se nisam cenjkao sa odgajivacima i nikada nisam zaradjivao na njima~posto kupim~po to prodam jer znam kako je odgajiti jagnje da dodje na kilazu od 25~35kg.

Momci kupio bih jednog ovnića i dve tri ovce rase romanovska.Gde ih ima i koja je cena. Pozdrav.

@vebra.Imas kod ovih nasih kolega ovcara sa foruma(udji u "rase",naci ces romanovske)
@minutauro.Nisam u skorije vreme kupovao ovnove,zadnji put sam kupio 84kg ovna za nekog "dusnog brava" i bilo je 130din/kg,ali to je bilo pre skoro 2meseca i ovan je bio stariji.Sudeci po kilazi,a kazes da je mlad~verovatno je rasan,pa ti je moj savet da probas da ga prodas nekome za priplod,uzeces verovatno vise za njega.:ppozdrav:

mlad je, uzeo sam ga za katolicki bozic imao je 60 kg tad znaci bio je siljegan... to je neka mis rasa.. evo ga u oglasima postavljen, al nema ne javlja se niko za priplod i sad mi naisao neki covek treba mu za rogove.. dosao gleda ga taj covek i kaze on ima 80 kg i daje mi djuture 120 e i ja nisam dao dok ne stavimo na vagu, nadjemo neki kantar do 100 kg kako smo ga okacili tako je zavrsio na zemlji pokidao ga je ko nista.. i ja sam se iznenadio al kad se setim koliko je zimus kukuruza pojeo ni ne cudi me.. :ppozdrav:

Nazad
Vrh