Trenutne cene na tržištu (ovce, koze, i tsl.)

hvala na odgovoru:)
kod nas se to retko radi nazalost
sto se tice granice sa bosnom,nekome je u interesu da se u srbiji konstantno godinama drze niske cene na granici isplativosti
realno srbija proizvede vise jagnjadi nego sto moze potrositi

To ljudi misle da se ne moze preterati... dosta rodbine imam tamo u Bratuncu i svaku priliku koristim kad mogu da odem , i jedino sto se vidi to je da nakupci i ljudi koji rade sa stokom imaju dobar kapital... :ppozdrav: sad zasto i kako.. :) a pre 20 dana sam bio na odmoru u okolini Novog grada i kad smo jurili jagnje da kupimo ljudi su nam trazili 6 maraka .. zato smo ipak uzeli prase... :)

ja ustao u dva sata, spremio se za pijacu, natovario ovce, krenuo kada poce zezat traktor, evo sve do sada smo pokusavali napraviti, ali nista od toga, sada sam usao u kucu, dzaba ustao ::jako_besan:: inace cena jagnjadima je 5-5,5 km a ovcama 2,7-3 km i takva je duzi vremenski period bez nekih vecih oscilacija.

@ bato87. To i cini razliku u stocarstvu izmedju RS i SRB.~stabilna cena! Ovde najvise izlazi na 2,5e a vrlo lako moze da padne na 1,5e(kg~jagnjetine).Mozda ce se cena ustabiliti kad se desi~ujedinjenje ::namigivanje::

imam jednog ovnica za prodati kad mene nije losa cijena 5,5-6 km tako da bi se moglo dobro prodati pogotovo zad jer u mom kraju ima veliki vasar za Veliku gospoinu :ppozdrav:

crni tekir@ znam drugar za probleme u srb i ceste oscilacije u ceni. Posto cesto prelazim Racu sve cesce vidjam kamione po dva, tri sprata puni ovaca stoje na granicnom prelazu ili ih srecem na obilaznici oko Bn pa ako se malo preracunas razlika u ceni ovaca je oko pola eura po kg, pa ako ovca ima bar 50 kg po pola eura, a on natovari stotinjak komada eto ti racunice. zato kod nas ovce nesto puno i ne prodaju jer slabo ima kupaca za njih, kome treba da zakolje jednu-dve on ide u Bogatic, Prnjavor, Loznicu i tamo kupuje. jedino za vreme bajrama se mogu debele ovce prodati, ali i tada nas konstantne proizvodjace preplave sverceri koji prebacuju preko drine, posebno je tesko prodati ovnove preko 100 kg jer im tada obore cenu na 1,75 eura.

ovna za klanje preko 100 kg teskog ako imas srece kod nas mozes prodat po max 1,4 eur po kg
obicno se caka Bajram ili idu u priplod

kod nas ovan preko 100kg nadje mjesto ili za Bajram ili za neki veci praznik naravno najprodavaniji su oni od 60-70 kg kojima je sada cijena 2,25-2,5 eura tako da uvijek se moze prodati mada takvi kupaca nema mnogo:ppozdrav:

I kod mene je cena jaradi ista kao i jagnjadi,samo sto se nesto narod pogospodio~90% njih zahteva da jare ne bude teze od 20 kg.

ja npr imam ovna od 110 kg i nemogu ga prodati nikako... :) na kraju ce on izgleda u poseban box i do zime ful ishrana pa u pusnicu ! :)

ja npr imam ovna od 110 kg i nemogu ga prodati nikako... :) na kraju ce on izgleda u poseban box i do zime ful ishrana pa u pusnicu ! :)

najpametnije tako ,dali se to radi po nekom posebnom receptu ja bi da pbrobam jedno dva dobra šiljegana da osušim,probosam prošle godine ovc ali se mnogo oseti

ovca mora da se oseti a i siljegani ce al en toliko,jednostavno kao ti smeta miris taj to ne volis i kraj
kakve su cene jagnjadi trenutno?

slazem se sa miladinovicem ako ti se oseti ti jednostavno ne volis

kod mene jednogodisnji onvovi 250 din a jegnjad 275-300 din:ppozdrav:
kakve su kod vas cijene jagnjadi i ovnova

kod mene sada je stvarno velika potraznja
cuo sam da su neki ovcari koji imaju 100 i vise ovaca svu jagnjad prodali pa cak da su imali i vise su mogli neke su musterije odbijali jer su i za sebe nesto osdtavljali:ppozdrav:

Nazad
Vrh