Trenutne cene na tržištu (ovce, koze, i tsl.)

Obrenovac danas,ispod 30 kg su prodavani za 260din/kg,od 30-40kg su 250din/kg,a preko 40 su 240din/kg,ponuda osrednja,a i potraznja.

@ dejan 26.Kod vas se to druze krece na bolje,Bogu hvala. Kod nas u B.Basti jagnjad do35kg i jarad do 25kg~220din;jagnjad preko 35kg~200din a jarad tezu od 25kg tesko da mozes da prodas nekome.Samo jednom u zadnjih 10~11 godina (koliko se ja bavim pecenjarstvom)se desilo nesto slicno,tj da se cena jagnjetine i prasetine poravnala.Tada je(to je bilo odprilike pre 4~5 godina) cak jagnjetina bila i jeftinija od prasetine. Nadam se da ce predstojece preslave pomeriti cenu na gore.

Djurdjevdan je uvek mrsan , bez obzira na sredu ili petak.. Jer pada posle velikog Uskrsnjeg posta. I, samim tim se ne posti do pocetka Petrovskog (12 juli) posta.

2vtqeyh.jpg
Ne, slava je posna, mrsna je samo prva tj trapava sedmica odmah nakon zavrsetka Velikog Casnog posta. Svaka naredna sedmica (sreda-petak) se posti, kao sto se i vidi u kalendaru, sve do Duhova kada je opet trapava. Petrovski post pocinje 20 juna a zavrsava se 12 jula

2vtqeyh.jpg

Djurdjevdan je uvek mrsan , bez obzira na sredu ili petak.. Jer pada posle velikog Uskrsnjeg posta. I, samim tim se ne posti do pocetka Petrovskog (12 juli) posta.

Погрешио си Каралићу, мада, нажалост често у народу влада овакво погрешно мишљење. Тачно је ово што Савин написа.

Cigani masovno slave mrsno i zato jecena bila dobra ovih dana za jagnjad,u Rumi 250 din\kg,u valjevu su kuci placali 230 din\kg juce

bitno da je u 3 ili 4 mjesecu bez papira ja onako pitam jer kod mene isto nesto tako se krece zelio sam samo da cujem kako je kod vas

jagnjad do 30 kg placana 280 din -kg u zemunu na pijaci .. danas sam drugaru sekao pecenje , i mogu reci da je masno poprilicno ..

cao narode imam par pitanja i bio bih vam veoma zahvalan kada bih dobio odgovore... Interesuju me cene alpina, sa pedigreom i bez i gde bih mogao najblize da kupim jednu, dve... zavisi od cene?:)

Obrenovac,230 din/kg. na pijaci,a pecenjari placaju 210.Dobro je,moze i gore,sad je cilj ko ima da ih sto pre proda,jer ove vrucine nikako ne odgovaraju jagnjadima.

Ako se uhvati 100eu po jagnjetu,to je onda i nekako prihvatljivo,ispod toga je lose skroz.Pozdrav Milane i pripremi aparat za slikanje.

Nazad
Vrh