Trenutne cene na tržištu (ovce, koze, i tsl.)

koko takve cijene 250din ili za jagnje od 35kg 230din digni te to malo pa ako treba jer da mozete otplatiti sto pojede ili spustite jos cijenu ali ga hranite na sijenu i malo dodataka pa ce mozda ici :ppozdrav:

Poruka

Vreme je posta. Sad se ne prave proslave gozbe svadbe i slično. Mala je potražnja pa je i cena manja. Ali bez obzira na trenutno stanje cena ovaca i jagnjadi je na ivici rentabilnosti. Stari su mi pričali da je ovca vredila 100kg pšenice. Danas gledano kroz brašno od sto kg pšenice moguće je kupiti ovcu. Da ne bude gore ali ne miriše na dobro. Ako se ovako nastavi ode mast u propast. Nekoliko primera znam gde su ljudi udarili k....om od ledinu sto se ovaca tiče. Skupa hrana velika ulaganja a cena više od pet godina ista.

sad sam gledao emisiju sasvim prirodno bio je Ub jesi ti tu onaj tvoj sarole ovan jeli od ove farme a sto se cijene tice jedini izlaz je duze hranjenje jagnjadi i sa malo dodataka sto manje da trose pa bi se jedino tako doslo do dobre cijene ili do zarade jer ovako ono ce ovako da pojede hranu a od toga nema nista :ppozdrav:

verovatno da vecina vas zna da je sada vaskrsnja post i da sada nikome ne treba jagnjetina ali za mesec dana ce svima trebati a posle Vaskrsa dolazi 6.maj, Djurdjevdan, tako da ce se sve za ta dva dana prodati zato se jagnjad za tada trebaju spremati a ne kad nikom ne trebaju. :cao:

Ove godine je i djurdjevdan posni,ali stvar ce delimicno izvuci predslave(trojice,spasovdan,poklade itd...).Kod mene u kraju dosta ode i za Vaskrs. :ppozdrav:

Poruka

Na cenu jagnjadi dosta utiče i cena prasadi. Ako je cena prasadi mala narod gleda da prođe što jeftinije pa za praznike kupuje prasad. Cena do Đurđevdana nebi trebalo da bude ispod 230din. Posle cena pada sve do polovine septembra.

nakupci su mi nudili 210 din /kg kuci za tesku jagnjad,nisam dao,cekam jos 7 dana,na pijacu su bili 220-230 din /kg u petak

U Bajinoj Basti 220din teza od35kg a 230 laksi,jarad 200~220 din/kg.Samo da se smakne ovaj post,ja mislim da ce to da krene nabolje.

Nazad
Vrh