Trenutne cene na tržištu (ovce, koze, i tsl.)

hahahah ako im sad svi dojurisamo bice i kod njih u Obrenovcu 150 :haha:
bolje nemojte, neka bara neko proda po "realnoj ceni" posto je 150-160 i ispod smesno niske cene

Cena jagnjadi u Rumuniji, exportni kvalitet, živa vaga težine do 24 kg = 1.5 e
Samo da demantujem neke ovčare koji pomenuše "jagnjad sumnjivog kvalitet" iz Rumnije, to je daleka prošlost.Izvoz jagnjadi u brojkama koje su za nas naučna fantastika ide u EU i Arapske zemlje. Tako da možemo samo sanjati o nekim cenama i kalkulacijama koje pominju neki ovčari na forumu.

Skoro bese reportaza na TV-u o nekoj farmi u Rumuniji... Covek Austrijanac, kupio 1200 H , ovaca 20.000 kom. Ma ludilo! I to kupio sve zemlju uz Dunav. Kaze, jedini su mu problem vukovi..Zasticeni od drzave, nema odstrela a Dunav granica...Grdnu mu stetu napravise! Ali , zato.. Dobio je subvencije za povracaj novca od Austrijanske Vlade :sta:..Sva roba je unapred prodata ne trzistu E.U. :cao: Gde su oni, a gde mi?

mi smo gori nego pre 150godina-tada je miloš obrenović izvozio velike količine mangulica u austrougarsku a ovi sada uvoze svinjske polutke,glave čak,živu stoku,mleko u prahu...............mi smo dno dna-mislim na vladajuću garnituru
Post je spojen: [time]1277839457[/time]

zasto svugde gurate politiku ovde nevalja za poljoprivredu vec 20 god a vama sada ovi nevaljaju ni ja nisam za njih ali dok se beograd pita mi u vojvodini mozemo samo da pasemo travu a kad vojvodina pita za svoje pare oni odma kazu da smo separatisti i da hocemo da se ocepimo. E za to mi trreba da ustanemo da hranimo nasu decu prvo pa tek onda,,BEOGRADSKU,,

pa sistematski svaka vlast je gazila poljoprivredu ali ovi čupaju brkove na finjaka,još im lepo odnesemo i predamo i nemamo od toga ništa.gde si bio,šta si radio cele godine-nismo ništa radili ni zaradili samo nam ostaje da gulimo hleb i slaninu a oni nek jedu kavijar od naše muke.NISAM POLIČKI OPREDELJEN i nisam ni u jednoj stranci :zli: :zli: :zli: :zli:-

milosica je napisao(la):
zasto svugde gurate politiku ovde nevalja za poljoprivredu vec 20 god a vama sada ovi nevaljaju ni ja nisam za njih ali dok se beograd pita mi u vojvodini mozemo samo da pasemo travu a kad vojvodina pita za svoje pare oni odma kazu da smo separatisti i da hocemo da se ocepimo. E za to mi trreba da ustanemo da hranimo nasu decu prvo pa tek onda,,BEOGRADSKU,,
Naravno da ce da se prvo spominje politika...
I sta se tu pita Beograd? Jel` Ministar poljoprivrede iz Vojvodine? Jel` se SVE subvencije za daju Vojvodini? Pogledaj malo statistiku, pa ces videti da je mnooogooo vise isplaceno podsticajnih sredstava Vojvodini nego centralnoj Srbiji ( A i treba, realno se vise obradjuje zemlje..) Ali, isto tako svaki roditelj (medju njima sam i ja) hrani decu svojim sredstvima, a ne drazavnim..Kolika je ponjava, toliko se opruzis! I niko ne hrani Beogradsku decu decu iz Vojvodine , a i obrnuto, do bez njihovih roditelja, kako znaju i umeju!
Post je spojen: [time]1277849599[/time]

Karalic je napisao(la):
Skoro bese reportaza na TV-u o nekoj farmi u Rumuniji... Covek Austrijanac, kupio 1200 H , ovaca 20.000 kom. Ma ludilo! I to kupio sve zemlju uz Dunav. Kaze, jedini su mu problem vukovi..Zasticeni od drzave, nema odstrela a Dunav granica...Grdnu mu stetu napravise! Ali , zato.. Dobio je subvencije za povracaj novca od Austrijanske Vlade :sta:..Sva roba je unapred prodata ne trzistu E.U. :cao: Gde su oni, a gde mi?

Verovatno rade kao čobani kod austrijanca za sitne pare ::lose:: ::lose:: A uskoro ćemo i mi, jer nas vode ovi pametni proevropski političari .
:cao:

Austrijanac je napravio pravi spoj..Plodonosno zemljiste za dz, iskoristio bezpovratne kredite E.U. iz pristupnih fondova, izuzetno jeftinu radnu snagu, uz to nada sve strucnu, jer im je ovcarstvo jedini posao dugi niz godina unazad.
I kad se svemu tome doda zrno politike, eto odkud im cena za jagnje 1,5e po kilogramu!
Plus sigurno trziste Evrope, Bliskog istoka...

Надајмо се да цене неће више падати ове године. Мислим да сада стоје овакве до пред зиму када ће расти.

Nazad
Vrh