Trenutne cene na tržištu (ovce, koze, i tsl.)

ne bih da skrecem sa teme ali drzava je upravo ta koja podstice sverc, pogledajte gorivo 20din skuplja litra nego u Bosni...
da bi neko legalno izvezao stoku mora da se naplaca papira i papira, da ima ovo i ono, nigde olaksice samo dodaju obaveze, veterinarske usluge poskupljuju... Cemu sve ovo vodi... Umesto da kazu, aha ti hoces da izvezes 100jaganjaca, ti samim tim podstices razvoj ovcarstva, evo drzava te oslobadja da ne lupam sad cega nisam bas strucan... ali NE njima je u interesu da meso bude sto jeftinije kako bi Beograd cutao i po mogucstvu uvezu jos koju tonu, a seljaka ko ***e...

Ja kad sam o ovoj temi pisao mnogi su digli nos ali "dodje maca na vratanca".Kod nas je jos goooooooore 3 puta nego tu sama papirologija.Nemozes uci u pijacu dok neplatis dezinfekciju prikolice na kojoj se vozi stoka,to kod veterinara,markiranje stoke,pa ulaz u pijacu,zatim vaga pod obavezno nemos ti svoju vagu kaciti i vagati janje,ovcu,odmah se pijacari skupe i oderu te kao jarca,nebitno sta pa placarina gdje se parkiras,i gdje si a dovezao 5 janjaca,ovaca,koza,svinja itd. i jos neprodas i vratis kuci.To je samo sitnica sta sam napisao.Samo ostaje ljubav i nista drugo a od ljubavi se nezivi nego se uziva u njoj.Ako netko iscupa pozitivnu nulu ima da pijeva.

kod nas je obavezno markiranje stoke i vadjenje papira za njih tj pasosa kod veterinara koji to rade sporo i neprofesionalno i gubis pola dana na to :zli:,bez toga nema ulaza u pijac i naravno da se ulaz lepo placa
vagat mozes sam kod nas i nema dezinfekcije to je bar +

Moj glas a i moje porodice u zivotu nece dobiti, ne prodajem se ja za neke bezvezne price o EU i nema te pare za koje me mogu podkupiti kao sto sada rade na lokalnim izborima :zli:
Post je spojen: [time]1273870421[/time]

ista cena bila i prosle godine u ovo vreme al je evro bio manje(oko 83din mislim) tako da bolje se zivi,hahahah :haha: :haha: :haha:
:zli: :zli:

Ponedeljak,Valjevo vasar veliki,ponuda slaba ukupno manje od 20 jagnjadi,za klanje prodao Bosancima 5 komada prosecna tezina 41 kg po 200 din,cene ce padati sigurno jos dole,u petak su bili po 170 i 180
Siljegan star 13 meseci 150 din za kg za priplod otisao
Kakvo je stanje nisam lose prosao iako je kukuruz skocio na 14 din za kg

Nisam išao, ali sam bio dobio pozivnicu.

Ovo je bio zvaničan poziv organizatora na Internetu! Pogledajte imaju dobar WEB site!

POŠTOVANI,

POSETITE NAŠU ADRESU: WWW.JAGNJIJADA.COM

NE INSISTIRAMO, ALI BI MOGLI I LIČNO DA NAS POSETITE,

BAŠ DA ĆE DA BUDE DŽEZA NE VERUJEMO, ALI SVRATITE DA PROVERITE.

:ppozdrav:

Kod nas je pretrpano, jos uz sve to, sada neki sverceri doteruju iz Jagodine jagnjad pa preprodaju.,...... :zli: tako da je cena bila 160din. jedino ako poteras u 00h pa uspes prvi da predas po 170din. Katastrofa radis na pozitivnoj nuli....moj rad ne racunam

Nazad
Vrh