Trenutne cene na tržištu (ovce, koze, i tsl.)

Kod nas godinama ista cijena nista se nemijenja kn gore-dolje manje vise.Netrebas ni pitati posto je sta kad svi znaju.

Kod nas 50kg janje da poklonis mozda bi netko uzeo :sta: 28-35 se prodaje ispod tesko iznad jos teze.Tu je cijena 100eura nebitno koliko kg.To se tako godinama drzi u mom kraju.

Subota,Obrenovac 230din/kg jagnjad,obicni ovnic godisnjak 65kg prodan za 180 din/kg.Ja prodao 2 kuci u nedelju 240,43 i 44kg za klanje. :ppozdrav:

Juce,Obrenovac,prodao 3 komada,50,46 i 45kg po 240din/kg,pecenjaru,nisam ni izneo iz kola u 6h ujutro....Nema mlade jagnjadi,a slave idu,covek do mene 35kg po 250din/kg.

moji jaganci sad imaju oko 15tak kg imam 15 komada trenutno valjda ce docekati januar sa lepom cenom,a u stvari ko zna sta ce biti januara..... :udri: ::novac:: ::novac::zna li neko cenu siljegica na trzistu,interesuje me samo ile de frans......... :sta: :sta:

Srdjan Teodorovic je napisao(la):
moji jaganci sad imaju ...........................................interesuje me samo ile de frans.........

Ne razumem u čemu je problem da se predstavite, a odmah po registraciji i nekoliko prvih post-ova, pre izvesnog vremena, dobili ste ovakvu poruku:

"Srdjane,

Dobrodošao na naš Forum, ali pored veoma "brzog starta" i značajnog broja post-ova za kratko vreme (pitanja pre svega), red je bio da se prvo predstaviš, jer o tebi ništa ne znamo osim naravno imena i prezimena (za šta predpostavljam da je tačno).

Predstavljanje je u Caffe-u: http://poljoinfo.com/caffe/za-nove-clanove-da-se-predstave/

Maestro Moderator Foruma"

Molim najljubaznije da se prestavite !!!

:ppozdrav:

Maestro je napisao(la):
Srdjan Teodorovic je napisao(la):
moji jaganci sad imaju ...........................................interesuje me samo ile de frans.........

Ne razumem u čemu je problem da se predstavite, a odmah po registraciji i nekoliko prvih post-ova, pre izvesnog vremena, dobili ste ovakvu poruku:

"Srdjane,

Dobrodošao na naš Forum, ali pored veoma "brzog starta" i značajnog broja post-ova za kratko vreme (pitanja pre svega), red je bio da se prvo predstaviš, jer o tebi ništa ne znamo osim naravno imena i prezimena (za šta predpostavljam da je tačno).

Predstavljanje je u Caffe-u: http://poljoinfo.com/caffe/za-nove-clanove-da-se-predstave/

Maestro Moderator Foruma"

Molim najljubaznije da se prestavite !!!

:ppozdrav:

maestro odradjenoi to veoma uspesno............. :ppozdrav: :ppozdrav: :ppozdrav: ::svaka cast:: ::svaka cast::

pa kengure druze,sta da ti kazem pokusaj pa ces videti,svi mi radimo na slepo a kako se kome isplati pitanje je............srecno!!! :ppozdrav:

moravacgiga je napisao(la):
Kod mene u Paracinu u subotu , 2e/kg jarici do 35kg

Jedna je ovca grdila ovna
Nesrećo moja neminovna
Pa zar ne osećaš nikakve griže
Kraj tebe živog drugi me striže
Uz malo sreće i malo novca
Mogla sam biti gospođa ovca
Ovako s tobom dangubo niska
Ostaću večito obična dviska
...............

To što trgovci (kasapi) imaju samo kategoriju jagnjetine i ovčetine ili jaretine i kozetine ne znači da ne postoje dviske. Bar ovde na forumu treba praviti razliku. Kakvo je to jare od 35 kila? To je bilo jare u februaru.
::namigivanje::

Zavlaka pijaca
ovce debele "jalove" oko 130-140
jaganjci mladi oko 240-250, malo stariji 2evra
ovnovi od 130-140, siljezad 160-170
ove se cene otprilike krecu ovde kod nas, Macva-Podrinje

danas prodao siljegana po 200 din imao je 65kg............a jaganci se krecu oko 220 i 230 a koliko cujem ih nema kod nas na trzistu u vojvodini pa se predpostavlja da ce se cena ketati i do 3eura.... :ppozdrav:

Nazad
Vrh