Trenutne cene na tržištu (ovce, koze, i tsl.)

Sika je napisao(la):
ma katastrofa..evo samo moj slucaj...predprosle godine sam imao 30 ovaca (bez jagnjadi) a sada imam samo 12...nista se ne isplati...i ako ovako nastavi,ima da spustim na 5 komada i da koljem jagnjad na svaki praznik... ::lose::
isti slucaj trenutno imam 30 ovaca i idem na to da svedem na 10-15 uopste nije profitabilno s obzirom koliko hrane utrose i koliko ima obaveza oko njih.
Da sam isprodavao sena i kukuruza sto su pojele opet bi na isto bili, barem nebi se mucili oko njih.

upravo tako drugari,al kako to moja mama kaze kad se cuva 15 cuva se i 30,skoro isto se utrosi truda, tako da necu smanjivati al ni povecavati stado

jbg deki...takvo vreme doslo... ::lose::

ove moje ale pojedose sve....koliko god da im dam one pojedu...i posle kad mi dodje neki seronja da kupi jagnje i kaze pa znas ima velike usi...dodje mi da ga puknem da ne ustane vise ::jako_besan::

pozzzdrav svima da li neko zna gde ima da se nabavi ovan ili m jagnje za priplod rase il de frans a da nevodi poreklo sa karadjordjeva pozdrav svima

Назови 065/505-00-66, зове се Јовица Мандић, па се договорите. Кажи му да те је упутио Милан, мислим да у Бачкој нема боље Идф робе. Свако добро.

Ne bas sjajno u Milanovcu u petak 190 i poneko manje 200 i to zbog DJurdjevdana ocekujem da ce poceti da pada cena. Mrtav kraj malo robe malo nakupaca a kad ih je malo ''kroje kapu'' po svom nahodjenju,lokalni pecenjari nemaju neki promet neuzimaju puno i to je to.

bio sam u Subotu u Zavlaci, od 20-30kg dok sunce nije izaslo cenili su se i po 230-240 kako je pocelo da svanjava kupovalo se na vise komada uglavnom po 190... Primer, jagnje od 18kg 3420din... ::lose::
Siljege 140-150...

nikad se ne zna, znam samo da se ovde kod nas po selima dosta ovaca unistilo...
moj dedao je znao da kaze "Sejem kupus svake godine, cetiri godine ga preorem petu zaradim za one cetiri i jos dve" naravno ovo samo figurativno :haha:

Sta imas isplativo u Srbiji u poslednjih 10god... Reci i idem odmah to da radim...
"Ako rodi jeftino, ako ne rodi bude skupo ali nemas da prodas i tako u krug..."

Sreca nasa pa je Drina tu, dosta jagi prepliva, da nije sverca tek bi bilo sta bi bilo...

ne pricajte tako javno, cuce ovi iz ministarstva i odmah ce da nam uvedu neku smicalicu ili neki nov porez....samo da bi unistili poljoprivredu...... ::lose::

Nazad
Vrh