Trenutne cene na tržištu (ovce, koze, i tsl.)

pendulasto vime?..Nisam siguran o čemu je riječ-možeš li objasniti(najbolje slikovito pokazati ako može)

Tar je napisao(la):
@ goce
odgovor bi bio 100-400€ priblizno!
A mozda i manje za neku ragu sto lici na alpinu.
Ako je kozica pedigrirana sa papirima koji pokazuju da je majka visokomlecna da je otac dobar cena je visoka.....
Kaze se koliko para toliko muzike!
U principu sada se obilaze farme sa kozama, gledaju se koze i unapred se biraju i ugovaraju jarici za otkup.
Nije zahvalno uopstavati ali ja sam primetio da vecina alpina ( koje sam video) imaju pendulasto vime. Forma vimena je vrlo vazna i dobro razvijeno i oblikavano vime je preduslov da bi koza mogla da puno mleka i da da pravilno gradjeno potomstvo!

jao Milane molim te posalji mi i meni tu knigu jer sam i ja novi neiskusan kozar bice mi veoma od koristi te knige jas sam iz makedoni adresa je KOSTURSKA BR 79 VELES bicu ti veliki duznik hvala pozzzz

Vasar valjevo 2. avgust
mlada tovljena jagnjad 220 cenjena po 2 evra prodavana
ovce mlade debele 120
po ovim cenama sam prodao jutros

Jutros terao jagnjad i poludeo.niko nece da kupi jagnje teze od 32 kg,zamo otkupljuju za kafedzije i placaju 2 eur/kg
moje najmanje imalo 35 bas debelo al dzaba ne uzimaju ga,nece da im to uzme niko

tesko da ce skakati cena skoro, niti ima ponude niti potraznje, trenutno u pogranicnom pojasu sa BiH samo idu ovnovi i poneko jagnje
oko 30kg extra roba 200-210din, to je sto ja znam e sad mozda ime negde, neko vise ili manje...

Danas prodato 5 komada, (četiri muška, jedno žensko), mešanci, ukupno 220 kg., najteže 51 kg. najlakše 39 (prosek 44), najstarije - kraj februara, najmladje - početak aprila. Cena: 190 din/kg. Do 30-tak kg. plaća 200, max 210 dinara.

Pečenjara radi po sistemu - izaberi i kaži termin - dobiješ ispečeno i isečeno, ako neko želi. Cena 300 din./kg. živa vaga!!! Došao kući, merenje i plaćanje na licu mesta!

:ppozdrav:

Pa dobro ti nude,taman oni uzmu po 50din po kg,dok dovezu kod nas.:)Ne daj,idu sad slave ima da skoci,malo je sad prave jagnjadi,vecinom su siljezad u ponudi po pijacama.

Nazad
Vrh