Trenutne cene na tržištu (ovce, koze, i tsl.)

u mom kraju 200 din je odlična cena,a na vise komada niće i ispod 200

Danas prodao 2 ovce po 120din/kg,94 i 93kg,4godine stare.Juce jaganjci do 40 kg isli po 220din/kg,i to kod svercera jer ih niko drugi nije doterao,izgleda je nastupila svinjarska epoha u ovcarstvu na ovim mojim terenima,kazu pecenjari da su stada prepolovljena,ko god je imao prosle godine 5-6 ovaca,taj vise nema ni jednu,a ovi veci su prepolovili stada.Jedan pecenjar mi je rekao da ce biti jos gore,jer svake nedelje za bosnu ide 500-600 jagnjadi?Ne znam koliko je to tacna informacija?

500-600 je mala cifra ide ih daleko vise za bosnu nedeljno
sve ispod 250 din za kg i nije neka sreca(al je svakako bolje 220 nego 180)
znaci ipak si poceo da smanjujes stado

Ma mene su navukli na kvarnjaka mamu im lopovsku,napisali u ugovoru da se ne vraca ko ima prosek iznad 8.50,a nisu napisali da dzaba prosek ako se ne zavrsi u roku.... ::lose::tako sad jedan somic evra ide,da i ja nekog stipendiram....Ma kad ide tele nek" ide i uze ::namigivanje::.

U Va isto samo sto ih je bilo jako malo,planuli su za pola sata,ovaca niko nije hteo vecina ostala neprodata

U Toponici na pijacu u Subotu u 4 ujutru jagnjad bila od 180 do 200 , prasad od 180 do 190. Ovce bilo 2 i niko se nije interesovao za njih , teladi nije bilo.

Tuzno je to da je cena prasadi i jagnjadi ista,krmaca oprasi za godinu min 20 a ovca u najboljem slucaju 3 komada(ja kupio po 200 jedno,inace svi su cenili po 220 prasad)

E miladinovicu u zadnje vreme nikad nije bila manja ponuda stoke na ovom pijacu , zamire sve pa i pijac.Tuga i jad .N prste si mogao da izbrojis prodavce.

dragi moji priatelji, vreme pijaca prolazi i ko se brze bude prebacio na neki drugi nacin plasmana svojih proizvoda u toliko ce mu biti lakse. Ja sam mislio da se strukture na selu nece nikada promeniti ali se stvari polako menjaju.Slicnim putem su prosle i evropske zemlje, do duse pre 50-ak godina ali zato sada imaju proizvodjace koji od svog rada zive jer imaju ozbiljnu proizvodnju a ne hobi. Za desetak godina pijace nece ni postojati jer je to pogotovu na nacin kako se trenutno radi , jedno mesto za sirenje bolesti. Udruzenja i stocne berze su buducnost, razmisljate o tome, moza imate prijatelje koji su slicnog misljenja kao i vi pa se mozda nesto dobro i dogodi
:ppozdrav:

@Sumadinac
Nekad je na pijaci u valjevu ne tako davno tipa pre 5 godina na Veliki petak bilo i po 500 jagnjadi,ove godine jedva 30-ak,idu sverceri po selima,pecenajri,smanjuju se stada....
@Miljko
Do tada se snalazimo kako ko zna,ko i svi u tranziciji
:ppozdrav:

Milane kao nov na forumu video sam da imes knjige o kozarstvo pa bih te zamolio da mi posaljes,jer sam pocetnik pozzzzzzzzzz

Dace Bog da se ta EU uskoro rasturi, pa da i nama svane.Lepo je to sto pricas Miljko ali ta EU koristi nas samo da bi plasirala svoj proizvode i njoj nisu potrebni veliki poljoprivredni proizvodjac koji bi unistavali i obarali cene u njihovim zemljama.Drugo od 2000 godine nas polako i sistematski unistavalju, sto raznim nametima i porezima tako i niskim odkupnim cenama tako da se vise uopste ne isplati da se bavis poljoprivredom pogotovu u centralnoj i juznoj Srbiji posto smo u tom delu svi hobi poljoprivrednici, tako da nemamo nikakve olaksice.

@
Miljko znas kolike ce nam kvote bit za ovce kad udjemo u EU?
imamo li ih viska kao i krava pa ce nas i tad unistavati?

ma katastrofa..evo samo moj slucaj...predprosle godine sam imao 30 ovaca (bez jagnjadi) a sada imam samo 12...nista se ne isplati...i ako ovako nastavi,ima da spustim na 5 komada i da koljem jagnjad na svaki praznik... ::lose::

Nazad
Vrh