Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 184 52,6%
  • Ne

Glasovi: 166 47,4%

• Ukupno glasača
    350
Nadjoh danas i poster ovog novog otkupljivaca,lepo se reklamiraju,nisam zvao jos ali predpostavljam da su mu uslovi bolji od ostalih,tek je krenuo a treba zdrave konkurencije...mozda ce neko iz Vrbaske opstine,Kulske imati interes...samo nek se otimaju medjusobno

sxhxjp.jpg

To je zbog trenutne veće ponude. Svi žure da završe skidanje za ovu godinu. Sledeće nedelje neće da bude ni zrna na njivi.

Meni nije jasno o ovom kukanju o otimacini! Sa 14.1 do 15.0% vlage oduzimaju 5.1% + 1% manipulativni troskovi i + 1.5% na lomu i primesama sto je ukupno 7.6%. Dali neko ko je brao u klipu misli da bolje prolazi? Ne bi rekao. Ali svako ima pravo na svoje misljenje!

- - - - - - - - - -

sa vlage 20% otišlo 7,3%

Sa ovom vlagom od 20% tabela govori da iz cuga se izgubi 17% tako da je doslo do greske u tvom racunanju! Od 10.000 kg na 20% vlage ostaje 8.291 kg sto je 17% odbitka!

Meni nije jasno o ovom kukanju o otimacini! Sa 14.1 do 15.0% vlage oduzimaju 5.1% + 1% manipulativni troskovi i + 1.5% na lomu i primesama sto je ukupno 7.6%. Dali neko ko je brao u klipu misli da bolje prolazi? Ne bi rekao. Ali svako ima pravo na svoje misljenje!

slazem se sa tobom da nista manji troskovi nisi prilikom berbe u klipu. brao sam kukuruz ranije i iznajmljivao cardake i sl... zajebancije
samo sto se to gleda tako kao imas ga na sigurnom i ti raspolazez s njim,i cekas neku cenu a kad ovses na licu mesta vidis gubitke a cena je vec ta trenutna pa ti je strasno...racunao vise puta i sve u svemu odlucio sam se za skidanje u zrnu i tako radim unazad vec par godina.nemojte samo zaboraviti bilo je godina kad ga leptirica urnise ili se nenormalno kvari samo se setite rizik je sve sto radis... izvinjenje za :off_topic:

Skinuo sam kukuruz, vlaga 17%, prinos 5300 kg/kj. Mislio sam bice vise, ali sta je tu je. Sto kazu moji Curuzani ''Djavolu malo bilo''. Vise srece u narednom izvlacenju.
Zamolio bih moderatore da prebace ovaj post u Kukuruz 2013., posto sam promasio temu. Hvala.

Malo je to u pič..materinu.Cenu očigledno ne mogu da zaustave veštački.Lično mislim da će do kraja nedelje na berzi ladno preći 15rsd bez PDV-a.

ja sam moj stavio na lager,i racunao sam da u odnosu da ga sada prodam,cena posle nove godine mora da bude 16 din da bi zaradio 1 din po kg,u odnosu da ga sada prodam.

Nazad
Vrh