Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 184 52,6%
  • Ne

Glasovi: 166 47,4%

• Ukupno glasača
    350
Bice nesto od cene,jednostavno mora,danas pricao sa nekima koji rade sa mk,nema ove godine ni blizu predaje silosima kao ranijih godina

2m2yjd0.jpg

Neznam samo zbog čega su onoliki redovi u Srbobranu već par dana na silosu.Ćale stao u red sa traktorom i dve Zmajevke u 18.00 juče i predao danas u zoru u 03.30.i vuku kamioni za Bečej nemožeš doći na red kod njih ovih dana.:ppozdrav:

Kod nas u selu bas dosta ljudi koji su prosle godine predavali u silosu sad ostavljaju kuci ,
cak je jedan sipao rinfuz kukuruz u tavan kuce gde zivi kad sam video nisam mogao da verujem .:haha:

Pa onda ja platim lepo 1% mesečno i mirna mi glava.To mu dođe otprilike to stim što ja ne moram da mislim na čuvanje robe.Podignem SRP kvalitet kad mi treba i gotovo.
Na 300000kg 1%mesečno=3000kg x 15rsd=45000dinara=395eura
I nije mu neki dil.

Pa i nije, ali prodaje kome hoće- nije obavezan da proda gde je odneo, možda se nađe bolja cena na berzi, a ovako bi trebao da plati i izlaz. Možda grešim, ali mislim da je zato na tu kartu igrao..

Pa i nije, ali prodaje kome hoće- nije obavezan da proda gde je odneo, možda se nađe bolja cena na berzi, a ovako bi trebao da plati i izlaz. Možda grešim, ali mislim da je zato na tu kartu igrao..
+ uz taj objekat ima i deo gde ce skladistiti povrtarske proizvode,kupus,luk i slicno!Ma odlican potez,kuci ne moze,radnici,masine,mehanizacija.Ovako lepo ima sve na jednom mestu i za pare koje nisu neke s obzirom da je magacin poprilican!

Pa onda ja platim lepo 1% mesečno i mirna mi glava.To mu dođe otprilike to stim što ja ne moram da mislim na čuvanje robe.Podignem SRP kvalitet kad mi treba i gotovo.
Na 300000kg 1%mesečno=3000kg x 15rsd=45000dinara=395eura
I nije mu neki dil.
jeste to za lager pod uslovom da si imao suvo zrno,a dok ti naplate sušenje,ulaz i izlaz skinućeti nesto više od tih 395 eura

Pa šta kao on skladišti sa 17% vlage bez sušenja?I on mora da osuši ili da skida suvo.Da napomenem da je kod nas i Matijević počeo prijem sa ulazom od 0,8%,bez drugih troškova i samo 0,5% mesečni lager.Apsolutno tvrdim da ako on plaća smeštaj za 30-35 vagona po toj ceni nije ništa u prednosti.E sad drugo je to šta je on dobio još uz taj zakup(to nije bilo rečeno u prvom delu komentara).

nemora da suši ako će prodati u januaru,a onda mu niko nije naplatio sušenje oko 10%+kojekakvi troskovi oko ulaza i izlaza a u januaru niko negleda vlagu

Nazad
Vrh