Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 184 52,6%
  • Ne

Glasovi: 166 47,4%

• Ukupno glasača
    350
Fitosanitarna inspekcija Ministarstva poljoprivrede Srbije saopštila je da će sistematski kontrolisati količine aflatoksina B1 u kukuruzu ovogodišnjeg roda.http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=08&dd=12&nav_category=12&nav_id=741692
Šta mislite kako će se ovo odraziti na otkup novog roda? Lično mislim da je ovo inspekcija za obaranje cene ispod granice dostojanstva. Ko će sistematski kontrolisati rad inspekcije? Bojim se da ih tajkuni imaju u šaci. Strepnja mi je dublja od nade...
I ja sam zabrinut.Ono sto mozda neko ne primi,nudice se stocarima.Nama je veca verovatnoca da dobijemo kvaran,daleko bilo da i bude takvog.

Samo da se ne okrene ponovo kolo srece...kukuruz iz cardaka ponovo da naj... ako bude kisna zima a vlaga bude preko magle ulazila u cardake...Tek ce onda da bude drz - nedaj

Mnogo zavisi od cardaka,na koju visinu je izgradjen ,na koju stranu gleda, kolika mu je unutrasnja sirina postoji standard i za njih i na kraju vlaga kukuruza sa kojim se puni .Ako je ovo sve u okviru dozvoljenog ne sme da se kvari:ppozdrav:

Ova dva super moderatora izgleda nesto znaju vise nego mi clanovi :osmeh:
Salu na stranu, ali ako vi momci sad u ovom momentu znate sta ce biti najbolje za kukuruz onda ste vi ili neki veliki trgovci ili ste vidoviti.
Ja sam u jedno siguran a to je da ako ostavim kajacu se, a i ako prodam oped cu se kajati.

Trend se nastavlja,mamu im jeb.. lopovsku,celih 13 para je pao:haha:
954679_10201843120747680_946923641_n.jpg
Lepa razlika izmedju nas i Budimpeste!I dalje smo najjeftiniji u Evropi,bravo,barem u necemu da budemo 1

Sta da se radi...stoka smrdljiva!
Treba da sacekamo da bude cena 5 din , pa tad ga prodajemo (poklanjamo) :osmeh: , ako i tad ne oboli od aflaafloaflatoksina b1 b2 b3...
Uf...

Aflatoksin je samo izgovor za nisku cenu kukuruza. Cenu pšenice je oborio rekordno visok prinos. Zanima me šta će da obori cenu soje... U ovoj državi neko se i dalje opasno bogati na leđima seljaka. Kukuruz novog roda neće ni blizu biti rekordan a o soji da ne govorim cena pšenice mala, seljak sve siromašniji...

Poslednja izmena:
Svaki komentar je suvisan.::samo bes::U ovoj nazovi demokraskoj zemlji ce neko morati visiti,da se stane na put lopovluku i alavosti pojedinaca i grupa ljudi.

Ja sam odgledao par filmova o uništavanju pacova i svaki film se završio,da jedan pacov preživi.A posle već znate šta se dešava.

Nazad
Vrh