Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Savo ja mislim da ko bude imao 5 t treba da bude prezadovoljan....Bice kod nas dosta takvih.Sad ostaje jos samo da se dobro istrguje jer dzabe ako ti rodii duplo vise ako duplo jeftinije prodas.Treba svakoodnasda zna neku okvirnu cenu sa kojom bi bio zadovoljan sagledajuci sve ostale cinjenice i kad dodje ta cena da prodajea ne da trazi jos vise pa na krajuKod nas vec rade silazu ovi stocari,kazu ima njiva gde je izgoreo do metlice...Ja sam isao pre 5-6 dana u jedan deo atara gde je bilo malo vise kise,nije bio cak ni podgoreo...mada sada sam bio na nekoj basti,blizu sela gde mi bio secerac,pa posto je bio redak posejem obican P1114,eno ga do klipa izgoreo,a klip se drzi jos nekako,mada mislim da ce i on uskoro u viseci polozaj!Mislim da ce od sutra kada pocnu da stizu izvestaji sa terena o stanju useva,dobro razmisliti koja ce cena novog kukuruza biti...
60-tih i pocetkom 70-tih je bila zemlja u razvoju da bi tek na kraju 70-tih i 80-tih bilo dosta profitabilno ziveti od poljoprivrede ili konkretno od ratarstva. Kad smo dostigli neki zadovoljavajuci nivo krenule su 90-te koje su vukle poljoprivrednika u totalni propast i sa teskim mukama smo dogurali do neke 2009 kad je opet krenulo na bolje u vidu profita. Dakle u mojoj karijeri poljoprivrednika a poceo sam kad je bilo najteze pocetkom 90-tih osetio sam slast ovog posla, volju i neku moralnu motivaciju samo nekih 4 godine. Tako da Bojceticu nista tebi licno, nemoj me pogresno shvatiti ali pun mi je ... znojenja i rintanja zarad samo jedne flase kisele po jutru!!! Neki moji vrsnjaci koji su otisli vani kad su ovde krenula sr.nja su napravili mnogo toga a ja ostao jer sam imao svega. Kad sam hteo otici da vise ne gledam iza, svetska a i nasa politika je doprinela tome da ne mozez izaci iz zemlje a ovde su te gazili i poslali pozive za rat!!! Tako da stvarno mi je dosta svega. Jedina mi je zelja da uz posten rad mogu nesto zaraditi, stvarati i pruziti deci kolko tolko bolji i laksi zivot. Ali svi su izgledi da je to nemoguce u ovoj zemlji!!!Ocekujem 2-3 lose godine, gde ce jedini cilj biti poslovati pozitivno, makar ostajalo i flasa kisele po jutru. Inace analizirajuci malo, na jesen ocekujem 15din/kg nov rod, a kasnije ko zna. Mozda bude i 10, ali najverovatnije oki 150-170e/t.