Kod nas poceo otkup po ceni 13.5din/kg.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Inace dnevnu cenu kretanja kukuruza na americkoj berzi Nasdaq mozete pratiti ovde
http://www.nasdaq.com/markets/corn.aspx?timeframe=2y
ali je izrazena u centima po buselu pa je malo teze za razumevanje (Price in Cents per bushel)
zadnja cena danas je bila 465 centi po buselu ili 4.65 dolara po jenom buselu koji je zapreminska velicina i iznosi 35.2391 litara .
Cudi me da jos niko nije svatio da cene Agroservisa nisu tacne. Prvo paritetno, a drugo ni to nije tacno. Cene u Francuskoj i Americi su utovareno na Okenske brodove, a budimpesta utovareno na barze.Danas smo kupili u Budimpesti po 148 eur sto nije cena iz Agroservisa.
Ovi sto komentarisu najpametnije bi im bilo dA CEKAJU LEKINU cenu krajem avgusta 30,00.
Nemoj da iznosis ne tacne podatke!Prvo nauci koliko iznosi busel kukuruza!Za kukuruz iznosi 56 lb-odnosno 25.401 kg a za psenicu 60 lb-odnosno 27.216 kg da te ja naucim,pa posle postavljaj grafikone,daj dugorocnu prognozu i kako ti to vidis da ce se kretati u buducnosti,slobodno mozes i za 30 godina unapred!Pozdrav i nemoj bez potrebe uletati u temu,ako nemas informaciju o trenutnoj ceni kukuruza u tvom mestu ili okolini,posto je ova tema iskljucivo namenjena tome!Inace dnevnu cenu kretanja kukuruza na americkoj berzi Nasdaq mozete pratiti ovde
http://www.nasdaq.com/markets/corn.aspx?timeframe=2y
ali je izrazena u centima po buselu pa je malo teze za razumevanje (Price in Cents per bushel)
zadnja cena danas je bila 465 centi po buselu ili 4.65 dolara po jenom buselu koji je zapreminska velicina i iznosi 35.2391 litara .
druže ima li neki grafikon koji pokazije kretanje cene semenskog kukuruza i veštačkog đubriva za taj isti period?Cena kukuruza u zadnjih 30 godina je prikazana na ovom grafikonu .
![]()
Osim nekih godina kada je cena bila izuzetno visoka ali je jako kratko trajala prosecna cena kukuruza je ispod 150 dolara za tonu sto je po danasnjem kursu dolara ispod 13 dinara ( 150X85 dinara = 12750 dinara za tonu ) .
Ko je 2012 placao na njivi 28 i vise dinara neosusen kukuruz nije meni nikako jasno ali imajte u vidu da ce cena kukuruza rod 2013 posle obracuna vlage , troskova susenja , troskova izvoza , troskova prevoza itd biti na zalost jako niska i na nivou 140 USA dolara za tonu i od tih 140 dolara ce se odbiti svi ti troskovi .
O toj ceni od 28 dinara ili preko 300 USA$ po toni ce se jos dugo godinama priicati i uskoro ce svima ukljucujuci i brokerima na berzi to izgledati kao nestvaran san jer ce se nivo cene kukuruza na svetskim berzama uskoro vratiti na ispod 150 USA$ po toni .
To je na zalost realnost .
Da li je logicno da ulazi u proizvodnji kukuruza budu 10,11 pa i do 12 din za kg?Imas temu pa citaj koliko je neke izlazilo.Malo jace daj zemlji i eto cifre...znaci slusam tebe i zadovoljavam se sa 1 dinarom po kg proizvoda ti uzmes moje pa 10-tak a ni oro ni kopo...
- - - - - - - - - -
Meni kakvi su sad kukuruzi sve mirise na 3000-3500 t po jutru x 13 din je 39000-45000...a ulozio sam oko 400e po jutru ili 46000...gde sam ja onda