Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 184 52,6%
  • Ne

Glasovi: 166 47,4%

• Ukupno glasača
    350
tako sam i ja prosao....sto je najgore, dokle sad cekati, a da ga ne pojede lager

Kad u svetu skace,kod nas miruje...Kad tamo miruje kod nas pada...A kad tamo padne,kod nas se srozava i obezvredjuje!
577221_10201822484671791_1816253356_n.jpg

ja mislim da u moju kucu poljoprivrednik stize preko 30 god,i od kad ga citam i naravno one izvestaje o ceni zitarica u svetu i kod nas ,nikada nije bio americki kukuruz skuplji od naseg...Nas je uvek bio najkvalitetniji,sta se ovo desava ko koga jebe nemam pojma.

Sklopila se susa,Jesic i aflatoksin.Ne zele nas kukuruz,a stocarstvo unisteno.Ponuda nije velika,al za ove uslove i s obzirom da je potraznja jos manja,sve sto nam se desava je uzrocno posledicna veza.

- - - - - - - - - -

Niko nije spreman da da garanciju da aflatoxin B1 ne prelazi 0,2 pbbm, a jedna firma koja ima kukuruz 2011 god nam je ponudila 145eur sa garancijom fob Pancevo

A najveci je problem taj sto uglavnom tom mesu po nasim standardima nije istekao rok trajanja, dakle tu se nista ne moze...
Ta zackuljica je namerno ostavljena.Moracemo zakonodavstvo da prilagodimo zakonima EU,OSIM ako se drugacije ne naredi.Neki slucajevi kao sto je ovaj s mesom,ce ostati.Pride se deklarise da je po zakonu,a ono mnoooogo staro_Osim toga najnovija caka je da se blombira i pise da je povracaj mesa,koje je navodno otislo iz Srbije ne ispravno.Takvo se meso ne kontrolise i prolazi granicu bez problema.Nasi trgovci su maheri da naprave prevaru.Zato nam tako i ide.Bez zabrane uvoza nema nama srece.Uvek ce se naci rupa.To se na zalost nikad nece desiti.

ala ce da se bere ove godine,steta sto sam prodao berac.....
ima da izadje ko ga sa njive da oko 50000 din po lancu racunajuci neki rod od oko 5 do 5,5t po kj sto izadje oko 430 evra AJAOOO..
Sad me bas interesuje kolko ce da se trazi za zemlju godisnje a koliko ce da se daje...

- - - - - - - - - -

ima da izadje ko ga sa njive da oko 50000 din po lancu racunajuci neki rod od oko 5 do 5,5t po kj sto izadje oko 430 evra AJAOOO..
Sad me bas interesuje kolko ce da se trazi za zemlju godisnje a koliko ce da se daje...

- - - - - - - - - -

Taj rod moze da racunas u Crepaji i jos desetak mesta u Vojvodini,ja mislim da ce prosek biti oko 4tone po jutru cak i to je extra

Kod nas ni najbolji kukuruzi neće dati 4 tone po kj, mi ako budemo imali toliko i po hektaru, ova nedelja mu je bila kobna, pogotovu jučerašnji i današnji dan sa ovom vrelom košavom.

Mi smo u Golubinackom ataru rod 2011 imali sa 2kj 11400kg jus a.Al baceno zivinsko djubre,pa jos sve po redu.
Prosle godine na susu 3950kg soje 13 vlage sa iste parcele.:osmeh:

A najveci je problem taj sto uglavnom tom mesu po nasim standardima nije istekao rok trajanja, dakle tu se nista ne moze...
Промениш закон, са чувеним образложењем прилагођавамо се стандардима ЕУ и сад је исти као ваш. Но, некако мислим да то не би прошло. Хвала пријатељима.

Nazad
Vrh