Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 184 52,7%
  • Ne

Glasovi: 165 47,3%

• Ukupno glasača
    349
2012 i 2017

jan. 85 i 14
feb. 58 i 19
mart 9 i 24
april 66 i 64
maj 77 i 56
jun 18 ( iz 5 padavina ) i 25 ( iz 6 padavina )

Razlika je nekih 100l + koja litra više u 2012god. Da ta razlika padne i da se lepo rasporedi u julu i avgustu drastično bi se popravila situacija,bilo bi lepo kad bi se to i ostvarilo...:off_topic:

Vrbas je stvarno imao lepih kisa ali kao da nisu padale stanje u ataru je jezivo kukuruzi 1,5m metlice i bacaju svilu,suncokreti isto tako male glavice lisce donje vec odbacio visina jedva 1,2m ni redove nije sklopio cvetovi na glavicama otpadaju svenuli cak ni pcele nece na takve suncokrete da slecu jedino soja jos se drzi bar vizuelno sta ce biti na kraju vide ce se ali dobro biti nece!
Tomo, pdj.bavate ili kenj.te bez potrebe!
Ja da sam dobio toliko padavina kao vi tamo, ne bi se ni oglasio vec bi cutao! Svaki dan ili svaki drugi imali ste kise a kukas da nece dobro biti! Sta si vise hteo? Uljma ili Obrenovac? Kod nas nije bilo ni 10 l u Junu. Svrati bedu da vidis, kukuruzi se suse, svi ko kaktusi, suncokret takodje dok soja je visoka jedva 25 cm!
U ostalom eto cicimoric u medjuvremenu je postavio podatke padavina!

Ne znam ali ja nisam od tih koji ovde ikoga po..djebavaju ili kenj..ju ja samo kazem da nista bolje nije ni kod nas gde je bilo koliko toliko padavina jednostavno dzabe kisa kad odma cim stane opali vetar i uprzi sunce muka mi je da slikam i da kacim ovde da vidite usevi kako izgledaju kod nas.Ovde u nasem ataru prvi put cujem da se niko nije pohvalio prinosom psenice vecim od 34-35m/kj,a prosle godine je ih je bilo koji su imali po kj kao neko na ha.Da kukam i ne kukam samo kazem da dobro biti nece kad kod nas usevi skapavaju mogu zamisliti kako je kod drugih de nije bilo toliko padavina.

Baš tako,to malo kiše što smo i dobili u nekim delovima atara dođe usevu kao infuzija na par sati i možda izgleda bolje od nekih ali da će prinos izostati ove godine to je sigurno 100%...:ppozdrav:

Zvao danas jednog sto ima krunjac i kruni usluzno dovodi kamione placaju 18 reko sam mu kad bude 20 da me racuna.

- - - - - - - - - -

A to ce vrlo brzo kise nema sve izgorelo.

Treba biti realan.Sve preko 16 za kukuruz koji ide u domacu potrosnju trenutno je puna kapa.
Ne moze vise,jer nema domace potrosnje.
Neko napisa za farmcommerc da placa 17.To je trenutno,mozda im fali trenutno za proizvodnju pa digli cenu.
Fabrike stocne hrane ove godine pate jer nema prodaje na domacem trzistu,a onda se opet vracamo da drugu recenicu iz mog posta.
------------------------------------------------------
Kise je bilo dovoljno gde je pala.Uglavnom po forumima kukaju za kisu oni koji je nisu dobili,pa se stvara utisak da kise nema.
NIje bas tako.Tamo gde je pala juce i prekuce natopila je dobro za sledeci kratki period.

Treba biti realan.Sve preko 16 za kukuruz koji ide u domacu potrosnju trenutno je puna kapa.
Neko napisa za farmcommerc da placa 17.To je trenutno,mozda im fali trenutno za proizvodnju pa digli cenu.
Fabrike stocne hrane ove godine pate jer nema prodaje na domacem trzistu,a onda se opet vracamo da drugu recenicu iz mog posta.
Kise je bilo dovoljno gde je pala.Uglavnom po forumima kukaju za kisu oni koji je nisu dobili,pa se stvara utisak da kise nema.
NIje bas tako.Tamo gde je pala juce i prekuce natopila je dobro za sledeci kratki period.
Sendvic za tebe,i flasica vode.

Послато са Coolpad R108 уз помоћ Тапатока

Sve mi se cini da ti poljoprivreda bas i nije struka.Inace kod nas se cena nemrda 16.5 sa pdv a u ataru kad pogledas okolo vide se sva okolna sela kao u maju nema nista visoko (kukuruz) da ti zaslanja vidik.

Послато са LG-K350 уз помоћ Тапатока

Da smo realni, po onome kako izgledaju usevi kukuruz bi trebao odavno da preleti 20din.
Taj isti Farmcommerc je žurio da cenu kukurza spusti sa nekih 17,50 (koliko je bilo max. kod njih) na 15,30 (sa sve pdv-om) u roku od par dana i držao je do skora, iako je cena na berzi bila sve vreme 16,00 plus pdv (što je 17,28 sa 8% pdv), gde tu ima realnosti, to je samo otimanje gde god se može.

Nazad
Vrh