Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,2%
  • Ne

Glasovi: 161 46,8%

• Ukupno glasača
    344
Ovo je bila 'bura pred zatisje' radile krunjace ovih par dana samo je zvonilo, ko je ceko taj je i doceko :haha: salim se, TUGA!! Zizka, leptira da te pojedu, kukuruz nema kilazu onu jesenasnju, bar se ne penju na prikolice da uzorkuju i do kraja dotuku ljude...
Granexport Ilandza 15+pdv za gazdinstva u sistemu PDV-a, za ostala gazdinstva 15,5din konacna, malo i na PDV da uvacare nije im dosta ove sramne cene...
Od ponedeljka se spremaju za suncokret :cao::cao::cao:

danas zavrsio deo i predaju, sta da Vam pricam kad je uzorkovao po 2-3 puta,40 min je pregledao 2 prikolice da li ima ziska,njusio kukuruz na plesan zanovetao puno loma puno pleve,los krunjac ...........ja to jos nisam video ni doziveo....inace cena 15,80 sa PDV
Ti sa kanda bio u mojem šoru. Poznat mi scenario....

Koliko te je klepio za taj lom, plevu, defekt zrna..?
nista.........al bolje da je rekao il mi dao do znanja pa da resimo ljudski a ne ovako ko poslednji slepac stojis i gledas i slusas kako se iz..kava na tebi,jer on je najbitnija karika u prici kukuruza..........strasno..............al staces seljak je uvek taj koga *ebu, i veliki i mali i drzava i svi zivi ...ZGADILO MI SE

Poslednja izmena:
nista.........al bolje da je rekao il mi dao do znanja pa da resimo ljudski a ne ovako ko poslednji slepac stojis i gledas i slusas kako se iz..kava na tebi,jer on je najbitnija karika u prici kukuruza..........strasno..............al staces seljak je uvek taj koga *ebu, i veliki i mali i drzava i svi zivi ...ZGADILO MI SE

Ja to resavam dentlmenski:
Kad pocne da zajebava na silosu, okrenem prikolicu nazad. Oni sto zakeraju na pijaci posaljem ih u P.M i preporucim im one koji "totalisu" svoje njive ili ga 3 puta prskaju etiolom protiv ziska .
A oni sto dodju na kucu,pa im skup dzakiran, samo pokazem kapiju !

Ja to resavam dentlmenski:
Kad pocne da zajebava na silosu, okrenem prikolicu nazad. Oni sto zakeraju na pijaci posaljem ih u P.M i preporucim im one koji "totalisu" svoje njive ili ga 3 puta prskaju etiolom protiv ziska .
A oni sto dodju na kucu,pa im skup dzakiran, samo pokazem kapiju !
E JEDNOM DA SE I NAS DVA SLOŽIMO
danas dozidao objekte za stoku...
još dogodine možda budem imao šta da predam a posle ne majci
ni zrna im nedam ničega :)

...I ja sam očekivao kada je bio 18; 18.5... pricalo se na veliko samo da prodje zetva i cena ide gore pa sam u petak okrunio ostatak I bio srecan sto sam dobio 16.5

Danas sam prosao kroz bavaniste, ono sto prodaju na djak (dzak), ja pitam posto je ? kaze on - 17,5 din, ja kazem ok, a koliko imas ? a on kaze imam 300 kg:haha:

Neznam da li sam u pravu ovo što ću reći ali mislim da će se stvoriti vakum od par nedelja da neće biti kukuruza do novog koji po svemu sudeći ove godine neće početi da se skida pre 1 oktobra, kod nas su čardaci takoreći prazni a do 1 septembra će biti sigurno prazni svi a silos isto nema na stanju ni zrna e sad kako je kod ostalih neznam ali po pisanju krunjenje se privodi kraju, neznam da li će to uticati na cenu kod velikih otkupljivača i izvoznika ali kod ovih lokalnih nakupca moguće je da malo skoči cena.

Upravo se desilo ono sto je malo ljudi ocekivalo,novi kukuruz jos nije sazreo a stari su odavno isprodavali,povecana je potraznja po kucama.

Nazad
Vrh