Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 184 52,7%
  • Ne

Glasovi: 165 47,3%

• Ukupno glasača
    349
Onda je sve ok, ako je to stres terapija. Ipak mi bolje podnesemo od zena i deca :osmeh:. Samo opusteno:ppozdrav:

35iugw1.jpg

Мики ок има и тога,али треба реално гледати и прилагодити се условима тржишта,ово је све трговина у којој некад падаш или некад губиш,слабо кад има између..Не свиђа ми се кад људи кукају јао сад ће цена доле ово оно а могли су продати по цени која је задовољавајућа,али не сами су преузели ризик да чекају још бољу цену...Значи сам пао сам се сломио...Трговина је курва јбг,

Prodato sa lagera po 18.50,racunali mi lager od novembra,izgleda da ce ponovo ambari i beraci da rade,skladista za sopstvene potrebe treba sto pre osposobiti,za mala i srednja gazdinstva je jedini spas sopstveno skladiste....ulaze, izlaze,rasture,lomove i ostali harac nek placaju veliki,zbog njih su i nastali ti nameti,kada se par godina okrene curak na drugu stranu tada ce i skladistari biti povoljniji ali bice im kasno..

treba staviti na papir da li se vise ispalti trpati u kotarke kukuruz ili davati na lager...svaka god drugacija... :/

U kotarke se isplati zato sto si ti gazda svog kukuruza. Malko vise posla ali bezbednost daleko veca. Dosta nas je dalo na lager pa izvlaci novce na kasikicu.

Bas tako,svoj gazda,moze i u zrnu skladistiti u sopstvenoj reziji,kod nas jos jedna zadruga(Graniko,Granimpex) je pukla skroz,jos jedna je na dobrom putu u skorije vreme da isto prodje,ljudi ne mogu dobiti ni pare a ni robu,za poslednje dve proizvodne godine je stvarno mnogo,dve velike zadruge kaput a i kooperanti kaput,u prvoj zadruzi su mali i srednji nastradali a u ovoj drugoj veliki,

pad cene je zato sto se ja spremam da krunim, u protekle 2 godine svaki put kad sam dogovarao krunjenje i kome predati cena je padala.........BAKSUZ sam definitivno

Nazad
Vrh