Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 184 52,7%
  • Ne

Glasovi: 165 47,3%

• Ukupno glasača
    349
Jedino ako ovaj potop nebude zaustavio pad cene i preusmerio je u nasu korist.

208yy2t.jpg

I nastavlja se trend,svuda 2 pare kod nas 20 para dole,Cikago skok 25 para ima da nas stignu kao dobar dan...ovde i da meteori padaju nema uticaja na cenu...kao da je zacrtano nema preko 18 bez PDV...dogovor kucu gradi...ali ciju????

Sou sa cenom bice izgleda sto je bilo ovih dana to je maksimum ,nezna vise covek sta da radi

Ako si ti postao pesimista, onda ja ne znam kako sebe nazvati, jer sam pesimista veci od tebe za 3x:haha:

Bez obzira sto su tu cene sa PDV-om cena bez PDV-a je danas bila 17.72 din za kg...ko ovde lazinja ne znam...ili se gadno petlja ili agro servis ne dobija pravovremene informacije i kasne 1 dan sa izvestajem...ako sam u pravu sutra ce biti skok od 20 para a ako ne bude i dalje kazem lopine belosvetske

A vidite sad ovo
http://www.polj.savetodavstvo.vojvodina.gov.rs/node/3525

i ko je sad tu lud ovi jedno agro servis drugo itd...i sve po seljaku
To je cena sa PDV na berzi.Nas lokalni otkupljivac kupuje od nas i prodaje na berzi.Ne racunam neki sleper,koji ode bez berze u juznu Srbiju,ili kosovo,sto neki i od nas licno prodaju.U principu je ne realno ocekivati da otkupljivac nama da cenu sa berze.:osmeh: Pa gde je onda on u toj prici.Svaki stranac ce otici na berzu i kupiti,a ne da placa skuplje.Naravno da ima prevara,ne zajazljivosti pojedinih otkupljivaca i slicno.Mada ima i medju nama onih koji bi da je 25 dinara cekali da bude 35.:haha:
Ja sam nesto razmisljao da uzmem milion evra kredita za silos,pa da kupujem dinar jeftinije od berze.Ipak sam dosao do zakljucka,da mi je bolje da nekom dam taj dinar provizije.:haha:
Inace mlinpek St Pazova placa 18,5,a ja bih krivca trazio u velikoj razlici izmedju nase i berzi u okruzenju.

@SAMA
To sa silosom je genijalna ideja, ALI postoji sansa da se "izvratis":haha: Kod nas su najveci problem napravili otkupljivaci koji su se preracunali i sad kuku lele.
Bilo je situacija (istina retkih) kada sam dobijao cenu sa berze sa sve PDV bez preteranog ubedjivanja. :osmeh:

To je cena sa PDV na berzi.Nas lokalni otkupljivac kupuje od nas i prodaje na berzi.Ne racunam neki sleper,koji ode bez berze u juznu Srbiju,ili kosovo,sto neki i od nas licno prodaju.U principu je ne realno ocekivati da otkupljivac nama da cenu sa berze.:osmeh: Pa gde je onda on u toj prici.Svaki stranac ce otici na berzu i kupiti,a ne da placa skuplje.Naravno da ima prevara,ne zajazljivosti pojedinih otkupljivaca i slicno.Mada ima i medju nama onih koji bi da je 25 dinara cekali da bude 35.:haha:
Ja sam nesto razmisljao da uzmem milion evra kredita za silos,pa da kupujem dinar jeftinije od berze.Ipak sam dosao do zakljucka,da mi je bolje da nekom dam taj dinar provizije.:haha:
Inace mlinpek St Pazova placa 18,5,a ja bih krivca trazio u velikoj razlici izmedju nase i berzi u okruzenju.

Uvek je malo onom ko prodaje a puno onom ko kupuje ili ko hoce da preproda i da zaradi na tudjoj muci

Uh jaka stvar pa ovi naši su na stubu srama i baš ih zabole uvce nego ako zafrkneš ljude treba da te zatvore imovinu rasprodaju i namire oštećene pa se ti ponovo zezaj sa ljudima i tuđom mukom

Sta posle ovih katastrofalnih kisa ocekivati sa cenom kukuruza?!

Ko to zna,dosta povrsina koje su planirane da budu pod kukuruzom nisu ni posejane niti ce biti,veliki procenat je poplavljen i od toga nece biti nista...cujem kad sam predavao racune da je ovogodisnja kvota o planiranoj setvi dosta ispod minimuma

PREGLED CENA ŽITARICA

15.05.2014.
CENE ŽITARICA NA PRODUKTNOJ BERZI U NOVOM SADU, BERZAMA U BUDIMPEŠTI, ČIKAGU, MINEAPOLISU I PARIZU CENE SU OBRAČUNATE PO SREDNJEM KURSU NA DAN OBJAVLJIVANJA
(din/kg bez PDV-a)
Presentation%2015.5.jpg

Smrdi li smrdi!

Nazad
Vrh