omoljicanin
Član
Jedino ako ovaj potop nebude zaustavio pad cene i preusmerio je u nasu korist.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ajde padni jos na 16din![]()
To je cena sa PDV na berzi.Nas lokalni otkupljivac kupuje od nas i prodaje na berzi.Ne racunam neki sleper,koji ode bez berze u juznu Srbiju,ili kosovo,sto neki i od nas licno prodaju.U principu je ne realno ocekivati da otkupljivac nama da cenu sa berze.A vidite sad ovo
http://www.polj.savetodavstvo.vojvodina.gov.rs/node/3525
i ko je sad tu lud ovi jedno agro servis drugo itd...i sve po seljaku
To je cena sa PDV na berzi.Nas lokalni otkupljivac kupuje od nas i prodaje na berzi.Ne racunam neki sleper,koji ode bez berze u juznu Srbiju,ili kosovo,sto neki i od nas licno prodaju.U principu je ne realno ocekivati da otkupljivac nama da cenu sa berze.Pa gde je onda on u toj prici.Svaki stranac ce otici na berzu i kupiti,a ne da placa skuplje.Naravno da ima prevara,ne zajazljivosti pojedinih otkupljivaca i slicno.Mada ima i medju nama onih koji bi da je 25 dinara cekali da bude 35.
Ja sam nesto razmisljao da uzmem milion evra kredita za silos,pa da kupujem dinar jeftinije od berze.Ipak sam dosao do zakljucka,da mi je bolje da nekom dam taj dinar provizije.
Inace mlinpek St Pazova placa 18,5,a ja bih krivca trazio u velikoj razlici izmedju nase i berzi u okruzenju.
Sta posle ovih katastrofalnih kisa ocekivati sa cenom kukuruza?!