Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Da,da...Znači, svetsko a naše?![]()
Dovoljan ti je uzorak sa ovako malog trzista! Ovaj pokusaj sa psihologijom mase i stampedom ti je dosta los.Dovoljni su mi ovi nasi sasvim. A kakvi su...? Kad cena raste- raste beskonacno, kad pada pada- prodaj.
I suvise prosto shvatas. Inace, ne funkcionise i nije tacno. Ali, da bi to znao, morao bi malo da sidjes iz kancelarije i da vidis sta masa radi. Iznenadio bi se kad bi video koliko su pametniji od mnogih dilera. Ako se tako zovete vi koji pokusavate da kupujete od poljoprivrednika.Previse prosta logika, slazes se?
U prstima imam iskustva sa nekoliko finansijskih trzista. Ali sam spreman uvek da platim novo saznanje. Mislis da mozes da dajes savete, ako si poznavalac samo naseg lokalnog trsista?A o zakonitostima mogu da te savetujem uz proviziju, naravno...
Dosta puta sam iznad, dosta puta ispod. Zavisi. Nekad pogodim trend, nekad promasim. Kod nas sam pun promasaja, to je valjda zato sto nam je trziste razvijeno, sa razvijenim finansijskim instrumentima, sa velikom likvidnsocu, sa nezavisnim regulatornim telima, sa skolovanim i iskusnim brokerima. Slazes se?Ali, pretpostavljam, ti si iznad toga...![]()
Zasto ne bi moglo, pa cena ima samo tri mogucnosti, da raste, stagnira, ili pada. Svaka je 33%. Ajde daj nam neki grafik sa pretpostavljenim kretanjima, u narednih recimo 6 meseci. Pretpostavljam da ti to nije problem, posto verujem da imas dobru platformu povezanu na London, ili Chicago, po kojoj mozes i crtati trendove.Jedno je definitivno sigurno, cena se ne moze predvideti nikada.
Je li moze neko da mi kaza koliko je ostalo jos do kraja berbe, koliko procenata je skinuto
Mnogo manje,jedva 40 % koliko ja obilazim atar a to je skoro svaki dan,ali za 7 dana ce biti 80-90% posto sad za vikend s kim god sam pricao kaze berem,vrsem... Udarni vikend sto se tice skidanja kukuruza je pred nama!I da obrano je jedva 10-ak posto,ostalo se vrse! Cena sapurina u najavi 15.000 din ove zime a i ubuduce...Kod nas je zavrseno preko 60%