paorpaor
Član
Jako male kukuruza su otkupili otkupljivaci u opstinama Bac i Backa Palanka.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
To je zato što su u tim opštinama "loši" proizvodjači kukuruza pa nisu imali šta da otkupe, a i bolje je lagerovati u klipu pa sledeće godine prodavati!![]()
a kako znas pravu vlagu?Ja sam zbog vlage od 0.2 preko jus-a okretao traktor. Rekao im ili pisite jus ili teram na drugo mesto (gde je jus 14.5). Nisu hteli da popuste pa nisu ni dobili 12t kukuruza. Inace APSOLUTNO svi vlagomeri u selu kradu min 0.5 pa cak do 2 posto!
Ja takvom otkupljivaču više nikad nebi kročio na prag, bilo je takvih otkuplivača i u mojoj okolini ali takvi ili se prilagode ili brzo završavaju karijeru otkupaVeceras mi se desilo to sto jos nikada u zadnjih 30 godina, a secam se kad su sa nozicem proveravali i sredinu zrna. Posle uzrokovanja iz jedne tepsije momam vrlo ljubazan , svako zrno pojedinacno je okretao prema svetlu i proveravao dali ima ostecenja od kojekakvih stetocina a ove godine bas je svaka gamad ostrio k.... na ovaj siromasni rod a medju njima i odkupljivaci i na kraju posle pola sata mi objavi radosnu vest : nemogu da primim imas 7% defekta od ugriza kojekakvih buba.Odneo na drugo mesto gde su ustanovili jus i za 27,5din placaju u utorak. Neki preko hleba traze pogacu, ali nece dugo ,od ponedeljka ide kuci u podno skladiste pa ce traziti oni jos makar i preko" 7 % defekta"