Dolovac
Član
cim proverim objavljujem...Kod nas je kukuruz jos 27din a stari 24,5din.
---------- Poruka napisana u 14:30 ---------- Prethodna poruka je at 14:27 ----------
Jel bi mogao da proveris da li je tacna ta inforamcija da je spao?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
cim proverim objavljujem...Kod nas je kukuruz jos 27din a stari 24,5din.
---------- Poruka napisana u 14:30 ---------- Prethodna poruka je at 14:27 ----------
Jel bi mogao da proveris da li je tacna ta inforamcija da je spao?
Manipulanti,sad su barze otisle i sad se ide na prevaru,daj sta das...Ako svetska cena raste nema razloga za pad,to je samo jos jedna igra u nizu!!! Kukuruza nema,ne moraju ga ni otkupljivati,po selu placaju kamiondzije 27 din.Stocari traze od robnih rezervi 20.000 tona a ovi nemaju nista...bice katastrofa za kukuruz,zivi bili pa videli!Ciric i sin drzi monopol u J.Banatu i on diktira cenu,a poznavajuci ga na sve "igre" tj.prevare je spreman...Koliko ce izvesti sledece godine,pitanje je sad?!Dokle god imaju interes radice,kad nemaju staje sve...Videcemo sutra,koju ce cenu da smisle?!Samo bez sekiracije
---------- Poruka napisana u 20:10 ---------- Prethodna poruka je at 19:25 ----------
Gde je sad "referentna ce biti berza u Budimpesti" xaxa...Tamo je trenutno 2-3 dinara skuplji i kukuruz i psenica a i pdv na polj.proizvode je veci i iznosi 10% ka prodavcu cini mi se,neka me ispravi neko bolje upuceniji!Ostale berze necu ni da pominjem...
Zivicu znam licno i znam za koga je radio...MK Comerc-Granexport tj.Kostic i Ist point Drakulic...Mozda je neko novi u igri posto ne pratim u poslednje vreme desavanja u biznisuOcigledno da jako malo znas o trgovini kukuruza, a posebno o Ciricu, smesno je da on drzi monopol u Juznom Banatu, on i tata sa osam razreda skole zajedno.
Bice interesantan polako...Evidentna je nestasica na trzistu i ocekuje se dosta slabiji rod svugde!A novi rod,to je tek problem...Problem je Dunav i u ovom trenutku kukuruz iz Srbije nije interesantan, jos ima dosta ugovora sa cca 185 eur/t koji se trebaju izvrsiti do 20.08. Svi cekaju kukurz 2012 iz Srbije koji je u maju prodava po cca 155 eur a tu je i tvoj Ciric sa 20.000 t a radi dosta za Cvetica i Grain international koji inace nije izvoznik nego kupac za izvoznike, pa se nevrsi pritisak na Srbiju da bi se izvukao u septembru i oktobru taj kukuruz, a i strah ino kupaca od zabrane izvoza kao i bankrota nekih firmi s kojima imaju ugovore
Ovo potpisujem .Ocigledno da jako malo znas o trgovini kukuruza, a posebno o Ciricu, smesno je da on drzi monopol u Juznom Banatu, on i tata sa osam razreda skole zajedno.
Po toj logici oni bi kao direktni izvoznici trebali biti među boljim platišama.
Kod nas je " Ventura" dosta prisutna ali i o njoj ništa ne znam(o).
Boki podeli nešto sa nama.
@ Mikiperlez ga najbolje poznaje,pominjao je BCM da je u konktaktu sa njima...Ljudi gde je Miki,ziv se ne javlja?Da nije promenio ime,adresu...ili je jednostavno iscezao?!Firma se zove BCM TRADE iz Beograda, imaju silose u Idvoru i Ratar na Tamisu u Pancevu, i drze jos neke silose u zakupu, inace su izvoznici direktni i spadaju u grupu firmi sa izvozom oko 70.000 kukuruza godisnje. Neznam mnogo o gospodinu mada sam slusao lepe stvari o doticnom
Svojevremeno dok sam radio i bio upucen dobar deo da ne kazem polovinu oko 10.000 tona kukuruza izvezla nam je ova firma,ne znam kako se sada kotiraju ali mislim da su ojacali http://www.konzul.rs/ a dobar deo i firma SI-SISTEM N.Sad...
Pa njihovom izvestaju se ne bi reklo da izvoze tih 70 hiljada tona.