Nije sa lagera,već iz mog silosa ,ali ista cena je i iz kotarke samo da nije veća vlaga od 20%, a već se kukurus osušio i u kotarkama .jel sam te dobro razumeo 19,44 sa pdv jel to sa lagera ili??????????
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nije sa lagera,već iz mog silosa ,ali ista cena je i iz kotarke samo da nije veća vlaga od 20%, a već se kukurus osušio i u kotarkama .jel sam te dobro razumeo 19,44 sa pdv jel to sa lagera ili??????????
Rim, 15. mart 2012.
Do nove berbe kukuruza u septembru u Sjedinjenim Američkim Državama ova žitarica će imati nepredvidljivu cenu, tvrde eksperti i navode da će zaliha biti na niskom minimumu od 123 miliona tona. Ako se ovo dogodi u oktobru, to će značiti da je ova količina dovoljna za potrošnju u svetu za samo 52 dana, saznaje „AgroServis”. Situaciju neće poboljšati ni berba kukuruza koja ovih dana počinje u Argentini i Brazilu. Ozbiljna suša u Centralnoj i Južnoj Americi upozorila je analitičare na opreznost u prognozama. Cena kukuruza koja se na američkom kontinentu pominje kao očekivajuća je 23,23 dinara po kilogramu. Prema komentaru stručnjaka u Evropi, ova cena nije konkurentna za ovo tržište, ali je znak da će kukuruz i dalje imati visoku cenu i značajan promet. Koliko će žitarice, pa i kukuruz, uticati na cenu hrane u svetu, u FAO (organizacija Ujedinjenih nacija za hranu i poljoprivredu) još uvek nemaju prognozu, sastavljenu prema aktuelnim kretanjima na tržištu, ali su saopštili da je hrana u februaru poskupila i da se očekuje manji rod pšenice, za oko 1,5 odsto, u odnosu na prošlogodišnji rekordni rod od oko 700 miliona tona.
Ko ih zna. Ja se plasim dobre cene pre izbora a dobru cenu vidim u 200 evra t. Mogu nam svasta raditi. Kad prodju izbori e onda djavo je odneo salu, tek ce onda da krene kod nas.AKo skace sad u vreme kupovine repromaterjala, sta ce tek da bude na leto?