Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,2%
  • Ne

Glasovi: 161 46,8%

• Ukupno glasača
    344
Kulpin 16,60 din tel-kel do 20% vlage...

Auu brate, ala vas deru. Kod nas od kako su se umnožili skladištari prošle godine, do 15%vlage JUS, 1-3% na lom-nečistoću-ulaz-kako se koji snašao, do nove godine bez lagera-kako koji, posle 1% mesečno-standardno, a za fumigaciju nismo ni čuli šta je to. U Inđiji, ali već na samom kraju sezone čak i bez lagera, ali uslov da prodaš njima do leta.

Kako koga uhvate.Najviše mi je smetalo što predam 10000kg sa 14 vlage a u startu mi ostaje 9950 kg za naplatu.Ako ostavljaš na čuvanje skida ti se 1% za ulaz.
Lager nije naplaćivan do nove godine a od nove godine 1% za svaki mesec.U martu fumigacija1-2% kako gde.
To je Viktorija lopistik lista.

@talianu
Kako koga uhvate.Bas tako_Ova fumigacija jer to novi procenat pljacke ili oduvek?

Fumiganti. - su hemijske materije koje se pri određenoj tempereturi i pritisku nalaze u gasovitom stanju u koncentracijama koje izazivaju smrtnost štetnih ...

Pre par godina na jednom otkup.mestu pitam coveka koji vrsi uzorkovamje,popunu papira(kompijuter-stampac)-godinama radi to.
Sta je defekt?jasno mi je (lom,necistoca,vlaga,primesa....)Radnik jedne Brendirane firme za kontrolu...to vam je kad imate od korova,sapurina..,stani prijatelju
to je primesa necistoca,....kada je zrno slomljeno-zdrobljeno(govori on)NE to je lom.Sta je defekt?
Sta si napo za defekt,neznam ni ja tako je receno....Hvala ti druze-taj odgovor sam znao i bez njega.Sutra dan sam mu doneo flasu kole.
Proslo je dosta godina,i citajuci prethodne postove setih se DEFEKTA(defektaza zrna-kako oni kazu)
Ako neko zna nek mi napise....,a mozda nije ni vazno.:osmeh:

"Proslo je dosta godina,i citajuci prethodne postove setih se DEFEKTA(defektaza zrna-kako oni kazu)
Ako neko zna nek mi napise....,a mozda nije ni vazno.:osmeh:"

defekt = ajde od paora jos malo da ukrademo... (majku im lopovsku...) ::jako_besan::

Mislim da je defekt kvarno zrno, bar sam ja dobio takvo objasnjenje na otkupnom mestu. Ne lom, ne primese..........

Pre mnogo godina kad su godine bile a pogotovo jeseni vlazniji, a ljudi sejali kasne domace hibride skoro svi su brali i cuvali u cardacima od tih vremena potice defekt jer kukuruz se nije isusio.Secam se da su krunioci u cardaku morali prvo asovom da pokrenu kukuruz pa tek posle lopatali.Tamo je zaistinu bilo defekta, ali ta vremena su prosla samo je defekt ostao radi vece kradje

Nazad
Vrh