Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,2%
  • Ne

Glasovi: 161 46,8%

• Ukupno glasača
    344
taj od 2010god. ima i tezinu i kvalitet! kod nas taj nece niko da kupuje, ima i ovde tih sto su cekali da dodje do 30din. pa sad neznaju sta da rade, dal da ga mesaju sa novim, al se boje da ih ne otkriju, pa ode sve u pm.:haha:

Pozdrav drustvo,da li kukuruz moze da bude ljut?Prodao sam nekim ljudima neku malu kolicinu kukuruza i oni mi kazu da stoka nece da jede kazu ljut kukuruz.Ja za to sam prvi put cuo.Inace kod nas na pijaci i po radnjama cena od 23-25.

Trebali su manje bibera da stave :haha:
Ako nije bio plesnav (budjav) nemoze da bude ljut, neke hibride kukuruza stoka radije jede, u zavisnosti od odnosa proteina, masti....... Obicno vise vole tvrdunac crvenije boje izgleda staklasto nego onaj svetlo zuti i meksi :ppozdrav:

Kaži im da nabave Meksička goveda...Pitaj ih dali bi bio ljut da je po16 din. a pšo 20 i vise mora da bude ljut..

Pozdrav drustvo,da li kukuruz moze da bude ljut?Prodao sam nekim ljudima neku malu kolicinu kukuruza i oni mi kazu da stoka nece da jede kazu ljut kukuruz.Ja za to sam prvi put cuo.Inace kod nas na pijaci i po radnjama cena od 23-25.

kada ode na 27 din / kg biće papren.

da si im prodao po 17, bio bi sladak.

neka zašećere, bar šećer nije toliko skup.

Svašta ćeš čuti , ali ovde se priča da je jednom ovdašnjem većem otkupljivaču i izvozniku kukuruza ("Rapić -Gradiška") propao izvoz kukuruza negdje ,ako ne čak za Njemačku, zbog lošeg kvaliteta. On poslao uzorke , a oni javili da ne zadovoljava , i nisu prihvatili da šalje druge uzorke. Sad dali je ovo tačno neznam al tako sam čuo. Taj isti ide ovde za stočnu hranu samo tako.

Ja ću moždasutra da odvezem jednu prikolicu za gnojivo KAN lukavac 64KM. a Kukuruz 40 km.KAN Kutina 71.

Plaćaju trenutno 0.38km (oko 19din), to sam juče čuo.

---------- Poruka napisana u 16:51 ---------- Prethodna poruka je at 16:49 ----------

Spasoje šta ćeš uzeti , kakva su ti iskustva sa Kan Lukavac? Ja ga nisam nikad koristio samo Kutinu.
Inače šta bi sa "ljendovom" jel isprljo točkove?

Plaćaju trenutno 0.38km (oko 19din), to sam juče čuo.

---------- Poruka napisana u 16:51 ---------- Prethodna poruka je at 16:49 ----------

Spasoje šta ćeš uzeti , kakva su ti iskustva sa Kan Lukavac? Ja ga nisam nikad koristio samo Kutinu.
Inače šta bi sa "ljendovom" jel isprljo točkove?
Pa evo ukratko iako nije tema. LJendov je malo prao gume u snegu. Kan lukavac mi se dobro pokazao zbog kiselog zemljista a on je na bazi kreča . Kutina ima + - 5% nečega da ne lupam sada i mislim da vredi što je skuplja i lakse se razbacuje...

To sa lagera . Dali je to tvoj kukuruz kod nekoga uskladisten pa da mu ga ti prodaš po toj ceni...

Nazad
Vrh