Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,2%
  • Ne

Glasovi: 161 46,8%

• Ukupno glasača
    344
Rajko 75;Kamiondjije nece da idu toliko daleko,jer to je 130-ak km +,u jednom pravcu,pa obavezna kazna u Sefkerin ili Opovo i jos bar 6 sati duze zajebancije,pa ti vidi koju cenu taj kamiondjija moze da ti ponudi.Kod nas je ta cena samo zbog blizine auto puta,jer smo medju najblizima srbiji.

Rajko 75;Kamiondjije nece da idu toliko daleko,jer to je 130-ak km +,u jednom pravcu,pa obavezna kazna u Sefkerin ili Opovo i jos bar 6 sati duze zajebancije,pa ti vidi koju cenu taj kamiondjija moze da ti ponudi.Kod nas je ta cena samo zbog blizine auto puta,jer smo medju najblizima srbiji.
Bas tako,nece ni kod nas da dodju a razlika je u + 20 tak kilometra

Nemojte zaboravti, da su te kamiondžije za te stvari, mnogo veći maheri nego mi svi zajedno, tako da na džakiranju mogu dosta da ukradu, dok kod rinfuza, ako se meri i pun i prazan na istoj vagi (što je OBAVEZNO) i na proverenom mestu, odstupanje nemože biti veće od 40 kg na celom kamionu.

---------- Poruka napisana u 01:28 ---------- Prethodna poruka je at 01:22 ----------

A što se tiče krunjenja, zato sam ja još pre nekih 8-9 godina kupio svoj krunjač, nisam morao da čekam red, odradio sam, sa dva elevatora natenane, i odplatio ga za dve-tri sezone, a sada po ovoj ceni krunjenja bi ga odplatio i pre.

Bas tako,nece ni kod nas da dodju a razlika je u + 20 tak kilometra
Ko nam je kriv sto nismo iz Bavanista:osmeh:

---------- Poruka napisana u 23:58 ---------- Prethodna poruka je at 23:54 ----------

savo na dzak može da ti ukrade max po 100 grama a kada je rinfuz na vagu ti tada ukrade mnogoooo više
Pidikanac je li to bila 20 din cena izdzakiranog ili rinfuz

---------- Poruka napisana 17-02-12 u 00:02 ---------- Prethodna poruka je 16-02-12 at 23:58 ----------

Nemojte zaboravti, da su te kamiondžije za te stvari, mnogo veći maheri nego mi svi zajedno, tako da na džakiranju mogu dosta da ukradu, dok kod rinfuza, ako se meri i pun i prazan na istoj vagi (što je OBAVEZNO) i na proverenom mestu, odstupanje nemože biti veće od 40 kg na celom kamionu.

---------- Poruka napisana u 01:28 ---------- Prethodna poruka je at 01:22 ----------

A što se tiče krunjenja, zato sam ja još pre nekih 8-9 godina kupio svoj krunjač, nisam morao da čekam red, odradio sam, sa dva elevatora natenane, i odplatio ga za dve-tri sezone, a sada po ovoj ceni krunjenja bi ga odplatio i pre.
Gledam cesto po oglasima ali tesko se moze naci dobar krunjac velikog kapaciteta i sve su to jako stari ,ne znam da li se uopste i prave novi krunjaci vagon za sat sto spice

Prave se novi krunjaci tog kapacitete i kostaju oko 6500E,prosle god kod nas su 2 kupljena.Cena 20 din je u djakovima,znaci krunjac kruni pravo u djak,jedan meri i to ti je.

talianu je ovako izgleda taj krunjac:
krunjac.jpg

pa ne izade on 20 kad ti 10000 uzimaju radnici i krunjač,utovar istovar piće hrana pa utovar u ambar skalnjanje šapurina pa to dode gore nego po 19 sa lagera,

Pa nemojte gledati nove krunjače za svoje potrebe, ljudi već masovno prodaju te polovne jer sve više prelaze na kombajniranje u zrnu, pa se mogu naći za male pare. Ja se izvinjavam ako je :off_topic:, ali je vezano za temu.

Nazad
Vrh