Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,2%
  • Ne

Glasovi: 161 46,8%

• Ukupno glasača
    344
U vezi onog videa sa intervjuom Argentinskog farmera , malo sam se potrudio i preveo o čemu su pričali:

novinar : Vidim da vam je jako loš prinos , koji je razlog?

farmer: Pa , prvo sam mislio da sijem koku kao i do sad al na nagovor Momesaric , odlučio sam se za kukuruz . Dobio sam poruku od Dragan18 i Diklofena da zatvorim brazdu u sred zime . Mindjušar mi je preporučio da koristim neka skupa djubriva , a Pankin da bacam 3x15 u proljeće.

:

novinar: Kako vas služi mehanizacija?

farmer. Nikako , Spasoje me nagovori da kupim MF , a kad mi mjenjač zašteka u sred sjetve Kiraj mi poslo neke pogrešne šeme.

:

novinar : stvarno niste imali sreće , vidim da je bilo napada insekata.

farmer : Ma poslušo sam promotere iz Pionira da koristim sjeme tretirano ponchom i to je to, čujem da mi je Srdjanžorž poslo neke korisne savjete al ih je sve kishrobert obrisao.

:

novinar : Koliki je prinos na kraju?

farmer: Mali je 50kg/ha ali su mi rekli Šandor i mikiperlez da se ne sekiram , javićemi kada da prodam.

:

novinar:Hvala.

kod mene SAMO 17 din/kg za tel-kel, a kod drugog odkupjivaca sa legera za JUS ista cena ...brrrrr

Iz BiH je uvijek dolazio odlican humor, nema sta ovaj post je u istom duhu.
Ako bi se organizovalo takmicenje za najbolji post ovaj bi sigurno pobedio.
A sad o ceni kod nas. Nemam pojma jer jos niko nije prodavao, svi mudro cute i cekaju. Kazu da je bila sa lagera 17,2 sa PDV-om.

U Americi se polako stvari vracaju na period od pre dve nedelje,izvestaj USDA je oborio cenu u momentu kada je objavljen za 6-7% ali to vec sada iznosi 3-4 % manje od rekordne cene u ovoj godini i mislim da ce cena samo rasti...Polako stvari dolaze na svoje mesto,a mnogo tome doprinosi i trenutna situacija sa cenom nafte,uopste desavanje oko Irana i svih tih zajebancija...

Svuda ide gore , kod mene su počeli da mute na veliko , navodno iz Crepaje nude 17.5 din tel - kel .

2880ah.jpg

Dušane pošali mi broj telefona firme koja otkupluje kukuruz u Crepaji, nešto bi prodao po toj ceni ja imam ove godine sav kukuruz sa 14-15% vlage. Možeš i porukom na mobilni :ppozdrav:.

U vezi onog videa sa intervjuom Argentinskog farmera , malo sam se potrudio i preveo o čemu su pričali:

novinar : Vidim da vam je jako loš prinos , koji je razlog?

farmer: Pa , prvo sam mislio da sijem koku kao i do sad al na nagovor Momesaric , odlučio sam se za kukuruz . Dobio sam poruku od Dragan18 i Diklofena da zatvorim brazdu u sred zime . Mindjušar mi je preporučio da koristim neka skupa djubriva , a Pankin da bacam 3x15 u proljeće.

:

novinar: Kako vas služi mehanizacija?

farmer. Nikako , Spasoje me nagovori da kupim MF , a kad mi mjenjač zašteka u sred sjetve Kiraj mi poslo neke pogrešne šeme.

:

novinar : stvarno niste imali sreće , vidim da je bilo napada insekata.

farmer : Ma poslušo sam promotere iz Pionira da koristim sjeme tretirano ponchom i to je to, čujem da mi je Srdjanžorž poslo neke korisne savjete al ih je sve kishrobert obrisao.

:

novinar : Koliki je prinos na kraju?

farmer: Mali je 50kg/ha ali su mi rekli Šandor i mikiperlez da se ne sekiram , javićemi kada da prodam.

:

novinar:Hvala.

na forumu sam dosta dugo ali ovo mi je najbolji post do sada
pogađa srce suštine našeg besedovanja

Nazad
Vrh