Dusan Nikolic
Novajlija
Ima svojih,nemojte da me drzite za rec,mislim 20 kada,a prevoz mu jeste najjeftiniji kada tovari 35-40t. Inace na isti fazon kaze da je pump 2010g tj ugovorio na 120-130e/t a placao 160. Jeste jedan od najjacih
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nije bitno ko je veći . Ćirić ima bližu destinaciju za prevoz i jeftiniji prevoz zbog tovara koji je skoro 50% teži od dozvoljenog samim tim bi rekao da mu je i zarada po toni veća.Na teritoriji Banata može da bude tek sada naj jači kad nema Transpetrola.Zvanično najveći otkupljivač i izvoznik žitarica za Banat je bio Transpetrol.
[h=1]Suša u Argentini ugrožava ishranu u svetu[/h]
Beta pre 2 sata
BUENOS AIRES, 8. januara 2012. (Beta-AFP) - Argentinski poljoprivrednici su u nedelju izrazili zabrinutost zbog dugotrajne suše koja preti prinosima kukuruza i soje, i koja desetkuje stoku u toj zemlji, jednoj od glavnih proizvodjača hrane u svetu.
Ministar poljoprivrede, stočarstva i ribarstva Norberto Jauhar, Komisija, sazvao je u nedelju Komisiju za vanredno stanje u poljoprivredi.
Duboka je zabrinutost za rod kukuruza u kritično vreme rasta te biljke, i soje koja je u punom cvatu.
Argentina je drugi najveći svetski izvoznik kukuruza i vodeći proizvodjač ulja i sojine sačme, a treći proizvodjač soje u zrnu.
(Beta, 09.01.2012)
A kad dodje vreme skidanja useva, ima da kazu da je tamo negde daleko extra rodilo i da je to razlog male cene...I naravno sad ce neko reci kako ova susa u Argetini nece uticati na cenu kukuruza jer toboze taj kukuruz je GMO ili je za drugo triste, a nas kukuruz ide valjda na Mars ili negde drugde.
Ja nisam "predmet" ove teme.U Idvoru i Perlezu 15,75 spdv. Dugo nismo culi nista pametno od KishRoberta!!
Ja nisam "predmet" ove teme.