Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,2%
  • Ne

Glasovi: 161 46,8%

• Ukupno glasača
    344
Ima svojih,nemojte da me drzite za rec,mislim 20 kada,a prevoz mu jeste najjeftiniji kada tovari 35-40t. Inace na isti fazon kaze da je pump 2010g tj ugovorio na 120-130e/t a placao 160. Jeste jedan od najjacih

pa nisam ga ja tero da prodaje unapred,ali svi su se prosle godine upecali bili su alavi , zar mi sada treba da peglamo lose procene njihovih strucnjaka ili njih samih? a i ti kada nesto lose procenis sam placas ceh. mada izgleda da se umesala ekipa iz suncokreta koja pokusava da ugusi realne izvoznike i da ih zameni jer sada je kukuruz zanimljiva roba sa buducnoscu.

Poslednja izmena:
Na teritoriji Banata može da bude tek sada naj jači kad nema Transpetrola.Zvanično najveći otkupljivač i izvoznik žitarica za Banat je bio Transpetrol.

Na teritoriji Banata može da bude tek sada naj jači kad nema Transpetrola.Zvanično najveći otkupljivač i izvoznik žitarica za Banat je bio Transpetrol.
Nije bitno ko je veći . Ćirić ima bližu destinaciju za prevoz i jeftiniji prevoz zbog tovara koji je skoro 50% teži od dozvoljenog samim tim bi rekao da mu je i zarada po toni veća.
Druga stavka koliko ima zemlje u posedu?

i trece sto radi za Drakulica za marzu 1-2 eur po toni, i nije direktan izvoznik vec ga finansira Graininternational, Beograd-Drakuliceva firma, jako malo se pojavljuje kao direktan izvoznik, a i prodaje robu izvoznicima Agrotrading, BCM, i CHS

Kod mene u selu počela da pada cene, pre nove godine je bilo 16 dinara, a u četvrtak sam čuo da je 15.5 dinara na veliko.Da li je tako svuda mislim na pad cene?

[h=1]Suša u Argentini ugrožava ishranu u svetu[/h]
Beta pre 2 sata
argentina-susa.jpg
BUENOS AIRES, 8. januara 2012. (Beta-AFP) - Argentinski poljoprivrednici su u nedelju izrazili zabrinutost zbog dugotrajne suše koja preti prinosima kukuruza i soje, i koja desetkuje stoku u toj zemlji, jednoj od glavnih proizvodjača hrane u svetu.

Ministar poljoprivrede, stočarstva i ribarstva Norberto Jauhar, Komisija, sazvao je u nedelju Komisiju za vanredno stanje u poljoprivredi.

Duboka je zabrinutost za rod kukuruza u kritično vreme rasta te biljke, i soje koja je u punom cvatu.

Argentina je drugi najveći svetski izvoznik kukuruza i vodeći proizvodjač ulja i sojine sačme, a treći proizvodjač soje u zrnu.
(Beta, 09.01.2012)

Nekom smrkne , nekom svane ..........

I naravno sad ce neko reci kako ova susa u Argetini nece uticati na cenu kukuruza jer toboze taj kukuruz je GMO ili je za drugo triste, a nas kukuruz ide valjda na Mars ili negde drugde.

I naravno sad ce neko reci kako ova susa u Argetini nece uticati na cenu kukuruza jer toboze taj kukuruz je GMO ili je za drugo triste, a nas kukuruz ide valjda na Mars ili negde drugde.
A kad dodje vreme skidanja useva, ima da kazu da je tamo negde daleko extra rodilo i da je to razlog male cene...

Ceo svet je povezan ako negde nesto fali to mora da se nadoknadi a kada je necega manjak ko plati imace ga na volju.Da se proizvodi na mesecu i da opali susa uticalo bi na cenu kod nas to je sasvim normalno,kako kada poskupi nafta u libiji kod nas se oseti tako isto i sa kukururuzom.Moje misljenje.

Trziste i uvek trziste. Ali, trziste cine informacije, ljudi, fleksibilnost, reakcija. A gde smo mi tu? Under control.

Kod nas moraju da zarade svi koji nisu ucestvovali u proizvodnji,dok oni koji su imali nesrecu da su proizvodjaci ostaju im okrajci i koske za glodanje.

Ne verujem u scenario od prosle godine ali verujem da ce jednog trenutka cena biti 22 din,to je neko moje misljenje...kraj juna,jul...

Nazad
Vrh