Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,2%
  • Ne

Glasovi: 161 46,8%

• Ukupno glasača
    344
mcbaycow lepo pise na izvoznoj listi Srbije u oktobru , koliko ja znam izvozna lista postoji za svaki mesec pojedinacno ...

Piše, ali mi mnogo da smo u oktobru izvezli oko 150.000 tona kukuruza s obzirom na uslove, dunav.... Stvarno nemam predstavu, ali onako kako sam bacio pogled na tvoj prvi post mi delovalo tako, kao da je za neki veći period, e sad nemam pojma... Mislim da toliko izvozimo mesečno kada je izvoz u punom jeku, a ne sad. Neka me isprave oni koji bolje barataju tim ciframa... Izvinjavam se....:osmeh:

A ako je tako, ako vuku kako ti kažeš onda im je opravdanje zašto cena ne ide gore, zato što ga prevlače recimo kamionima i to poskupljuje transport i razlika ode na prevoz....

nafta danas otisla 2dolara gore zbog vezbi irana.dunav je plovan od panceva na dole. imamo naj jeftiniji kukuruz u regionu kod Nemaca je 185 e t.mozda i nas krene

Poslednja izmena:
U danasnjem pressu-brodovi digli sidra.Svih 80 brodova ,koji su bili zarobljeni vise od mesec dana kod Apatina, juce je konacno nastavilo plovidbu.Dunavporastao 60cm,dozvoljeni gaz 193 cm sto je dovoljno da se plovidba normalno odvija.

pa moramo da sacekamo da se vrate .jer su silosi za utovar puni pa kada se bude ispraznilo cena izranja.

juce bilo na emisiji o berzanskom poslovanju, pricali su da je svo vreme padala i na samom kraju zbog objave irana da pocinje vojne vezbe u regionu naftnih polja,na nasu srecu kisa pada tako da ce i nivo dunava :kisa:gore .trebace dosta vremena da se sve stabilizuje i da cena krene gore.

@dejan77,
Pretpostavio sam da si gledao neku domacu berzansku emisiju, jer njima vesti oduvek kasne za jedan dan. A fakticki dva, jer ono sto oni za danas spreme, to je fakticki kasnjenje dva dana za aktuelnim informacijama. Isto vazi i za novine. Ako citas vesti sa berze danas, to znaci da se to desilo pre dva dana. Proverite.

@kloki,
Pa ti nam onda reci koje su informacije bitne za cenu, da se ne zamaramo. Slazem se takodje da postoje more spekulacija, i da su mediji u stvari servis spekulanata. Ali, jako bih voleo da mi neko svakog dana odvoji bitne od nebitnih informacija.

nisam proveravao, smatrao sam ako su objavili i tvrdili da je tako. Medjutim nasim nije za verovati sve se mora proveravati.Cena kukuruza 15 .40 dinara kod nas do nove godine se ne naplacuje lager kod jednog skladistara a kod drugog uopste se ne naplacuje

Poslednja izmena:
nemacka 186.5 e t.duna v polako ali sigurno raste.

---------- Poruka napisana 19-12-11 u 03:12 ---------- Prethodna poruka je 17-12-11 at 15:15 ----------

Ima li kakvih promena?kakvo je stanje na svetskim berzama?

Nazad
Vrh