Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,2%
  • Ne

Glasovi: 161 46,8%

• Ukupno glasača
    344
Nas uvek neki k**** zadesi sad dal' zabrana izvoza,mali Dunav ili neki cunami mi naje****...

Ne zelim da budem shvacen da sam nezasit ali ni to ne moze da mi bude jasno kako neko ko seje, u stvari ako seje kukuruz moze biti zadovoljan sa cenom od 12 din.
Sto se tice cene od 15 sto kaze NA da je Ok i nije bas. Kad se uzima u obzir i arenda sto Rus 82 kaze i mnogo toga jos. Zasto tako olako zaboravljate da je cena nafte bila ispod 100 din ( Ok sad se pojavio loz ulje ) ali Npk je kostao 35 din kg a An 17 din prosle god. a ove jeseni Npk 46 ( na prolece preko 50 ) a An verovatno na prolece ce biti skuplji od 40 din. Druga stvar na ceni od 15 din. a evro vec sad 104 ja stvarno tu ne vidim "odlicnu" cenu kukuruza.
No sta je tu je, ali nadam se boljoj ceni , bar nekih 18 din.

Ej peet u ponedeljak stiže jedan šleper u selo NPK 350 eura tona javi se sutra ako si zainteresovan. Sabijamo inpute .
Ako nije neka sala onda je to dobra stvar ali ne vise za mene. Vise mi ne treba uzeo sam 3x16 ruski i sve pobacao, zavrsio sam sa djubrivom za ovu god.
Ciji Npk? Fujiii ja kupio po 46 din. mada sam imao izbora za Pancevacki po 38 i Kutina po 45 din.

Ne zelim da budem shvacen da sam nezasit ali ni to ne moze da mi bude jasno kako neko ko seje, u stvari ako seje kukuruz moze biti zadovoljan sa cenom od 12 din.
Sto se tice cene od 15 sto kaze NA da je Ok i nije bas. Kad se uzima u obzir i arenda sto Rus 82 kaze i mnogo toga jos. Zasto tako olako zaboravljate da je cena nafte bila ispod 100 din ( Ok sad se pojavio loz ulje ) ali Npk je kostao 35 din kg a An 17 din prosle god. a ove jeseni Npk 46 ( na prolece preko 50 ) a An verovatno na prolece ce biti skuplji od 40 din. Druga stvar na ceni od 15 din. a evro vec sad 104 ja stvarno tu ne vidim "odlicnu" cenu kukuruza.
No sta je tu je, ali nadam se boljoj ceni , bar nekih 18 din.
Nemoj da blebećeš tolko,pitanje je bilo realna cena a dal sam zadovoljan tom cenom to je druga stvar inače sam proizvođač kukuruza i tovljač

Kod nas u Agro Grnji 15.75 sa pdv. kolege meni se cini da ova godina nece za uspomenu bar sto se cene tice nasih proizvoda npr.suncokret,psenica pa sad i kukuruz uvek nas oderu negde,ako postigne 18 dinara do maja meseca onda ce to biti super,ali nisam protiv ako postigne i 20 dinci:ppozdrav:

Šta mislite da li ovi što tove treba na neki način da se uklope ili samo ratari.Cena kukuruza će u narednom periodu padati,baš zbog predstojećih izbora jer Beograd je gladan a ne volu samo hleb da jedu.

E neka jedu go_na ako hoće što se mene tiče.
Što se neko bavi stočarstvom ako ne može da proizvede dovoljno hrane za to što radi?Treba da se uskladi broj grla za ishranu sa mogućnošću svoje trenutne proizvodnje.Pa kako se širi posed srazmerno da raste i broj grla.

Naravno da i stocari moraju da se uklope u cenu, ali ne treba ni ratara udariti cekicem u glavu i zakucati ga. Meni mnogo vise smeta cena proizvoda koji su nusproizvod preredjivacke industrije (stocno brasno, sacma, repini rezanci), nego cena samog kukuruza. Cena sacme je 50% veca od cene soje, rezanci su 34 dinara kod mene u poljoprivrednoj apoteci, stocno brasno 18. Drzava ako hoce da smanji cenu mesa treba prvo da regulise cenu komponenti za koncentrat, naravno mora i podhitno da smqnji pdv na 8%. Inace bavim se i ratarstvom i stocarstvom, tako da sam neutralan. Posto sam mali proizvodjac, svake godine mogu da kalkulisem da li cu ici u tov ili cu prodati kukuruz. Kod mene u selu goveda skoro da i nema, pre 15godinq vise ih je bilo u mojoj ulici, nego sada u celm selu. Ova politika otimanja od polioprivrednika ce dvesti ovu drzavu u sigurnu propast.

To im i jeste krajnji cilj.Bese njima i za ratare i za stocare.::jako_besan::E kad bi sve bilo kao sto bi mi zeleli.::suncanje::

Aman ljudi. Pa nama treba 5 miliona tona, a imamo 6,5 miliona tona. Pa ako ne budemo mogli da ga izvezemo, sta mislite sta ce da bude sa cenom? Pa bice niza, barem 20% od cene u svetu. I sta vam tu nije jasno. Kakav crni Beograd, izbori i ostali bakraci. Pa tek tim parazitima je stalo do izvoza, jer tu ima nesto za njih. Ovako, svi skupa smo teska krecana.

I da dodam, u Beogradu je pala prodaja i zivinskog mesa, a sta mislite kako tek ide prodaja junetine, i skupljih proizvoda od mesa.

Što se neko bavi stočarstvom ako ne može da proizvede dovoljno hrane za to što radi?Treba da se uskladi broj grla za ishranu sa mogućnošću svoje trenutne proizvodnje.Pa kako se širi posed srazmerno da raste i broj grla.
U EU je stocarska proizvodnja uslovljena 1 uslovnim grlom po hektaru. Uslovno grlo mislim da se racuna 500 kg, pa sad da li je to jedna krava, 5 svinja, 200 pilica, nije bitno. To je uvedeno bas zbog odrzivosti, da se ne desi kao kod nas da neko nema 1-2 hekara, a utovi par stotina svinja, ili drzi 30-40 krava...

Po tome oni svoju ratarsku proizvodnju prodaju kroz meso.A kome prodaju oni sto nemaju stoke.Pretpostavka je da svi koji je imaju moraju imati za sopstvene potrebe.A oni jos uvoze kukuruz od nas.Znaci da je tu neki dizbalans.Ocigledno je da imaju vise stoke nego zitarica i da se ne pridrzavaju sopstvenih zakona.Otuda i ne cudi da mi moramo uvesti meso.Tj da se oni rese svojih viskova.A uvek je bilo bolje i unosnije prodati meso ili preradjevinu od ciste sirovine tj. kukuruza.

Nazad
Vrh