Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,4%
  • Ne

Glasovi: 160 46,6%

• Ukupno glasača
    343
Nisi u pravu.Ono sto EU fali,oni uzimaju od nas bez obzira bili clanovi ili ne.Npr secer,malina i naravno kukuruz.Pouzdano znam da je proslogodisnji rod otisao u Albaniju i jos vece kolicine u Italiju.Ove godine je takodje ugovorena kolicina za Italiju.

Majka Rusija sve kupuje od nas,a naravno i kukuruz.Kod nas je jos mala uloga genetike u proizvodnji,dok je na zapadu sve modifikovano.Rusi posle Cernobilja veoma kontrolisu uvoz hrane i proizvoda.Cena kukuruza ce posle nove godine skociti veoma dosta.:ppozdrav:

Meni se nesto cini nemogucim da cena ubrzo ne bude 18,19 dinara da li taj utisak imam zbog prosle godine kada je prinos bio mnogo veci a sada je bogami primetno manji nemam pojma ali cekacu bar tu cenu

Tablica po ceni 16.00 din + 5%pdv
Do 14%-16,00 Od 14-14,5- 15,80 14,5-15- 15,60...Znaci na svaki 1% UZIMAJU 0,40 para...I sad dodjemo do 25,4% i tu je cena 11,4 din + pdv....Ja ne razumem ako imam 5000 kg sa vlagom 25,4 a ostali parametri u Jus-u, po onoj nasoj prici (100-25,4) / (100-14) -- 0,86x5000-4.300 JUS po ceni od 16,80-72.250 din , medjutim,po tablici koja je aktuelna i kazu svugde je ista tih 5000 kg *11,4+5% pdv svega izadje oko 59.850...Ko sad tu koga ....

to je pod pretpostavkom da je pad cene linearan... za svaki procenat 40 para! Medjutim, troskovi susenja su progresivni,jer nije isto susiti kukuruz sa 15 na 14 % vlage, i sa 25 na 24% vlage.

Kupovao i Mexiko. Kupovali i Arapi. Rujke videli da ide, pa sad podigli carinu, a razmisljaju i da smanje izvoz. Opet, sa druge strane, cena relativno miruje. Jos kad sam ovih dana slusao Sarkozija, sve mi nesto sumnjivo oko ovih cena.

Lično moje prikupljeno čitanjem i praćenjem širokog spektra dešavanja u Evropi i Svetu.Ne kažem da znam cenu ali za sigurno znma da su ove cene od 12-14 din/kg bile veštački izazvane kod nas da bi u nedostatku mesta za skladištenje "veliki" otkupili što više kukuruza.

Ja kupio po 16 vagon zrna,doterace mi covek sutra,a kod nas ima po 15 dinara,samo sumnjam u kvalitet.Vlaga 12

ljudi vrsidba je skoro gotova, sad cekaju da vide sta su uradili ako ljudi imaju za naftu kukuruz ide gore ,ako nemaju onda cena miruje do posle oranja,Ako ne krene izvoz u velikim kolicinama dunavom,Mada se kod nas pune vagoni pa prsti to ide za italiju valda.

Nazad
Vrh