Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,4%
  • Ne

Glasovi: 160 46,6%

• Ukupno glasača
    343
Posle bitke su svi generali.Svako ima svoj kukuruz i svako ima svoju kalkulaciju.Kao i u svakom poslu treba puno srece i da se kockice skockaju i ubode se prava tj maksimalna cena.Ovo je ljudi Srbija i ovde se nista ne zna.danas je 18,sutra ce biti 28.Sam Bog zna.Svako ima pravo da kalkulise sa svojim,samo ne dirajte moje.:ppozdrav:

ja se slažem da se kruni kada ti trebaju pare ali se kukuruz kruni i kada ti ne trebaju pare jer če cena da bude manja zbog naglog krunjenja ostalih u selu ,kupovine repro materijala za narednu setvu itd a da su ljudi nezasiti i to stoi pa i sami znate kada je 18 din e valda će biti 20 a kada dođe 20 bar da bude 21-22 i žive u nadi da će biti 25 i na kraju ga prodaju za 12 din i šta je tu u pitanju nezasitost njma da daš i 27 čekali bi 30 samo da napomenem da se mnogi vade na skok evra što opet nije tačno uzmimo za primer 10000kg kukuruza ako evro skoči i za 5 din a kukuruz za 1 din opet si na istom i ništa ne gubiš a to se još nije desilo sve u svemu treba biti pametan i pratiti cene pa sad kom poanci kom obojci

Nadamo se pa kako bude. Ja ocekujem za 5-10% vecu cenu nego ove godine, tj. probijanje granice od 250e/t u piku cene ::namigivanje::

18,00 din/kg za JUS i kod nas.Cim se krece sa tom cenom znajte da ce biti jako brzo dosta veca :bravo:

kod nas je 17 din jus a nesto se suska da ce ici DOLE, e sad mozda je to patka a mozda i ne, navodno jer je obustavljen izvoz zbog niskog vodostaje dunava...:sta:

ma nosice ga oni i na ledjima .to nije problem jer su silosi prazni,oni bi da ucare na pocetku

smesi nam se cena koju nismo ocekivali.podbacaj roda kukuruza u rusiji izazvan crvenilom kukuruza,tako da i rusija postaje veliki uvoznik

Nazad
Vrh