Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,4%
  • Ne

Glasovi: 160 46,6%

• Ukupno glasača
    343
Ja sam cuo neku pricu o 10,00 din/kg za klip a danas sam cuo za novi rod kukuruza u zrnu,tel-kel,14,00 din/kg.Jednom mom poznaniku tu cenu placa "Lux-In"(poznatiji kao Premil)iz Krcedina.

Cisto sumnjam da ce na pocetku biti tel kel.Pa svi bi ga vrsili sa 30 i kusur vlage.To mozda po jusu.::samo bes::

Kod nas se ceka da jedan otkupljivac da potvrdi cenu od 210e za tonu za jus kvalitet u vrsidbi :bravo: Ako to bude odmah prodajem! :cool:

Ja bi moj i po 310.Suvise to lepo zvuci da bi bilo istinito.Sacekacemo jos malo pa ce se samo kasti.:osmeh:

@rasa02
Covek je jako ozbiljan i radi preko 20 godina. Verujem da ce cena biti postignuta, jer pomenuti nikad ne prica u prazno....

@bojcetic
Mozda me nisi shvatio,nisam bio cinican vec me raduje sto ce bar cena kukuruza biti dobra i sto cemo i pored verovatno loseg roda imati neku zaradu na nasoj muci:ppozdrav::ppozdrav::ppozdrav:

A prinosi kakvi ce biti,nemoj da ste se uhvatili dobra cena dobra cena,ako budu prinosi upola manji nego prosle godine,bice dobro,kod nas se kukuruzi jedva drze,ni 35 dinara nece da nas zakrpi.

Kod nas se ceka da jedan otkupljivac da potvrdi cenu od 210e za tonu za jus kvalitet u vrsidbi :bravo: Ako to bude odmah prodajem! :cool:
Daj boze da cena u vrsidbi bude 210 e...al tesko... bice tu oko 17 dinara...jos uvek krune iz cardaka,ponuda je velika,da ne poverujes...cekali ljudi 25 din a kukuruz pao na 19 i sta ce...?!!!!

Daj boze da cena u vrsidbi bude 210 e...al tesko... bice tu oko 17 dinara...jos uvek krune iz cardaka,ponuda je velika,da ne poverujes...cekali ljudi 25 din a kukuruz pao na 19 i sta ce...?!!!!
potpuno si u pravu......kukuruza jos ko blata kaze meni covek sto ide i kruni sa krunjacem i to sve veliki sa 10-15-20 vagona ali kao da se cena polako opravlja mislim da se niko nije nadao pre mesec dana ovakvoj susi
Agrocorn Djurdjjin 19,30

Potrefila nas jedna godina dobrog prinosa i cene a nama se osladilo,ako opet bude 20din/kg i sa ovim umanjenim prinosom bice zarade.
Zar to ne b trebalo da bude normalno? tako si to napisao da pocinje sramota da me bude pa cu jos ici u opstinu da dodelim neku donaciju ovoj napacenoj drzavi jer ja sam se toboz OPARIO ? ? ?
Ma daj............vala smo i zasluzili mi paori malo slasti...zar ne?

Danas obisao na putu jednog volvo-a sa 2 pune zmajevke kukuruza, a iza njega jos jedan sa 2 manje prikolice. IMa jos kukuruza po ambarima. Medjutim ova avgustovska susa ce uticati da se ovogodisnji rod skida ranije i sa manjom vlagom.Ne moze se dugo cekati sa kukuruzom u ambaru, a da ga ostavite za dogodine nikom ne bih savetovao

Nazad
Vrh