Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,4%
  • Ne

Glasovi: 160 46,6%

• Ukupno glasača
    343
ostalo jeste, ali prinos je u pitanju. dali ste gledali klipove kod ranijih hibrida oko 20% je ne naliveno, a nema ni hektolitarsku tezinu,

I pored umanjenih prihoda mi ćemo imati kukuruza za bacanje a ako ne bude izvoza ceba ide dole

Moj drug ovršio 8dn (0.8ha) , imo 2t zrna :sta:. Nisam vidio kako je kukuruz izgledo ali dovoljno govori da se njiva zove "majdan" (šljunkara) .
Ali jedan drugi ovršio 2 ha od ukupno 30ha kukuruza , to mu je kaže najbolja njiva izvozi stajnjak. Što je najgore ogledna njiva , mislim da je LG , oko 5t/ha :sta:. Ništa mi nije jasno , il su to slučajnosti il je ova godina stvarno katastrofa.

Ne znam zasto svi potenciraju Rusija,Ukrajina...Ljudi oni nemaju te povrsine zemlje i kolicine robe za izvoz od juce,godinama imaju svoje trziste,kad vise-kad manje...Pustite tu pricu tamo je rodilo extra bice cena dzabe,to su sve manipulacije i spekulacije vlasti koja trenutno drma...Nadam se skoroj promeni svih struktura posebno u Vojvodini,posto iskreno mi drzimo ovu zemlju na infuziji, e dokle pitanje je sad?...Cena kukuruza ce biti dobra ali pitanje je trenutka kad prodati...Smanjeni prinos kod nas nece osetiti okolne zemlje,ali hoce drzava i izvoznici zbog manjeg priliva sredstava ali zivi bili pa videli,moje misljenje sam izneo.

Kod mene cijena u padu, "zitopromet Bijeljina" oborio cijenu sa 45 na 42km. Prinos novog kukuruza, blago receno katastrofa, susa ga je bas sjebala.

Sada počinje igra nerava opet,kada oni koji nemaju gde da lageruju kukuruz,završe sa vršidbom,počinje igranka sa cenom.Gde su oni što su tvrdili da je ovogodišnji rod bolji,ako vreme dozvoli do po oktobra gotova i berba i vršidba i to lagano

Nema vise jeftinog kukuruza,sve je veca potraznja za njim.Posto su mi svi prijatelji,rodjaci i komsije rekle da sam budala kad sam tvrdio da cena novog kukuruza nece biti 4-5 dinara kao sto su svi pricali iako su videli da je susa,sada svi cute i ceskaju se po glavi a vecina je posejala kukuruz da ima do februara pod uslovom da bude extra godina,a za kasnije su planirali da kupuju valjda po 7 din.

drzava ce pokusati da opljacka narod u startu kao i uvek,pokusace da obori cenu,slagace da ima dovoljno kukuruza i za izvoz ali to nije tacno kukuruz je podbacio 50% ko ima uslova da sacuva kukuruz treba to i da uradi jer bice vrlo skup zimus nema ga nigde u okruzenju.

Kako sam cuo da je u mom kraju otkupna cena oko 15 din + pdv , sa 25% vlage , sto ce reci da je kad se svede na jus oko 18 din , interesantna ponuda , pa sad videcemo i cucemo sta ce biti...

kod mene u selo,od dve zadruge,nijedna više ne kupuje stari kukuruz... Danas je drugar krunio i nosio je u susedno selo da proda - kad je zvao rekli su mu da je cena 18din,a kad je stigao sa kukuruzom kazu pala cena na 17 ::lose:: ...strasno,'em cena pada,'em nema kome da ga prodaš (imam i ja još oko 6-7 tona,pa bi trebalo da očistim ambar,da napravim mesto novom kukuruzu ) i zovem popodne te iste gde je drugar nosio i kazu mi da im zasad više ne treba! Ne mogu da verujem da nemam gde da prodam kukuruz...

@bezec
Bez sekiracije ::namigivanje:: Prodaces ga zajedno sa novim u januaru, ako su istiniti izvestaji americkih i evropskih agencija cena hrane ce ostati visoka i u narednom periodu.

@bezec
Stvarno mi nisu jasni ljudi koji imaju kukuruz za prodaju i kada mu cena dostigne zenit kao sto je bilo letos pa je cena stigla na 24-25 din,a oni cekaju i dalje a ni sami neznaju sta cekaju.Normalno je da svi vole da zarade ali ipak treba imati neku meru u svemu.

@rasa02
ej,druze,potpuno se slazem s tobom,krunio sam i ja skoro sve čak i pre žetve ječma i nešto posle...al,šta ću kad mi se desio takav splet okolnosti pa ti iskrsne svašta u životu i onda tih 6-7 tona postanu nebitni odn.razmisljao sam da ću ih prodati onda kad imam vremena. A,vidiš,kod nas ni letos nije cena bila 24-25 din...maximim je bio 23,5...a ovaj moj drugar sto je juče krunio 2 vagona upravo je to čekao(da stigne i kod nas 24-25,nije on čekao nešto neverovatno),a ona je posle počela da pada... ::lose::

@bezec
Stvarno mi nisu jasni ljudi koji imaju kukuruz za prodaju i kada mu cena dostigne zenit kao sto je bilo letos pa je cena stigla na 24-25 din,a oni cekaju i dalje a ni sami neznaju sta cekaju.Normalno je da svi vole da zarade ali ipak treba imati neku meru u svemu.
Volim sto su svi sad pametni po pitanju cene,kako ti u datom momentu mozes znati sta je spic cene za tu sezonu ? ? ?
Jel tebe neko pita sad sto su vestak digli u nebesa ? ? naftu,struju,gas i ceo zivot
Naravno da svako zeli najbolje da prodje i neznam sto to povezujete sa alavoscu

Priče da su ljudi alavi i tako to ne piju vodu.Svako kruni kada mu je potreban novac ili da spremi kotarke za novi rod,što kaže Rabadžija ko može znati koji je limit u ceni.Zvao me u subotu ćovek iz Čačka u vezi berača i kroz razgovor reče da je kod njih kukuruz 25-26 din.Kod nas na malo se prodaje od 22-24 a na veliko ni nema veliko da se prodaje-cena 19-20 din.Gde je sada logika.

Nazad
Vrh