Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,4%
  • Ne

Glasovi: 160 46,6%

• Ukupno glasača
    343
sad sam video reklamu GRANIKO ULJMA 21din kakva je ta zadruga jel ima neko iskustvo sa njima il je neka prevara:ppozdrav:
to nije zadruga nego ogranak GRANIMPEKSA jednog od najvecih izvoznika i placaju uglavnom u toku dana ili kako se vec dogovoris.cena kod nas je 21 dinar garantovana ako izneses kukuruz zz uljmi ,a ako bude veca dobices vecu cenu za njega.

Ja mislim da je vrlo nezahvalno garantovati bilo kakvu cenu kukuruza tako da tvrdnje nekih clanova padaju u vodu
Inace ja se nadam da ce cena skociti u skorijem vremenu,barem sam tako cuo od ljudi koji bi trebalo da imaju neku predstavu o kretanjama cena.
Sto se tice stranog trzista Ukrajini je dozvoljen izvoz a od jedared su izvezli 2mt(Srbija godisnje izvese 1.4mt i to je prava cifra mada se svi razbacuju nekim vecim brojkama) kod njih je kukuruz od 15-16d pa to moze uzdrmati cenu u svetu i spustiti je na dole.
Iz svega gore napisanog se vidi zasto nigo ne moze nista tvrditi :sta:

to nije zadruga nego ogranak GRANIMPEKSA jednog od najvecih izvoznika i placaju uglavnom u toku dana ili kako se vec dogovoris.cena kod nas je 21 dinar garantovana ako izneses kukuruz zz uljmi ,a ako bude veca dobices vecu cenu za njega.

ne znam pitao sam ih danas javila se neka zena kaze da je 21din isplata za 7 dana ako kazes da su ok cu da proverim pa cu da krunim imam 50t ako jos pada nize od te izgubicu garantovano a ako poskupi nista ne gubim hvala u svakom slucaju pozz:ppozdrav:

Ne znam za oglas ali znam za izvestaje koje dobijaju na geii i od njih a i od jos nekih proverenih ljudi imam info za koji znam da je sto posto tacan,cena u ukrajini je 16d. Inace kao sto sam rekao nadam se poskupljenju i ocekujem ga za nekih 10ak dana :)

Ne znam za oglas ali znam za izvestaje koje dobijaju na geii i od njih a i od jos nekih proverenih ljudi imam info za koji znam da je sto posto tacan,cena u ukrajini je 16d. Inace kao sto sam rekao nadam se poskupljenju i ocekujem ga za nekih 10ak dana :)
bez zelje da se detaljno uplicem u raspravu, to sto je cena 16din (ako jeste) nista ne znaci. moze cena na novom zelandu da bude i 10 dinara, ako mene transport kosta 11 din, jeftiniji mi je kukuruz iz bosne po 20 din.
drugo, postavlja se i pitanje kvaliteta.
a za dusana nikolica danasnja vest
Ukraine’s exports of corn and wheat fell in April, according to research company ProAgro.
Corn exports declined to 192,840 metric tons last month from 484,360 tons a month earlier, the Kiev-based researcher said today by e-mail citing information from ports, without giving any reasons.
u prevodu, ukraina izvezla u aprilu 192.000t a u martu 484.000t kukuruza.
man'te se vise tog - rek'o mi jedan co'ek.
il' guglajte i preveravajte ili ne sirite dezinformacije.
a evo podatak i za prvih 11 dana maja
Ukrainian exports of corn jumped 53 percent during the first eleven days of May, according to researcher ProAgro.
Shipments of the grain climbed to 46,700 metric tons during the period, up from 30,500 tons a month earlier, ProAgro said in an e-mailed report today.

ne znam pitao sam ih danas javila se neka zena kaze da je 21din isplata za 7 dana ako kazes da su ok cu da proverim pa cu da krunim imam 50t ako jos pada nize od te izgubicu garantovano a ako poskupi nista ne gubim hvala u svakom slucaju pozz:ppozdrav:
pazi onao sto garantuje je druga firma. nije graniko sa granikom kako se dogovoris tako je znaci ti dobijas 21 kolika god cena bude 19 ili 23 ti dobijas 21 . samo proveri cenu pre nego bsto krunis i trazi slobu on ti je glavni sa njim se dogovaraj . ili sedi u auto i dodji da se dogovoris to ti je najbolje
NE Pet nije stara reklama

vidim na produktnoj berzi raste ponovo cena a i neki otkupljivaci su mi rekli da cekam jos par dana jer ce doci sve po staro mada po 21 do 22 bi ga dao posto mislim da vise nece ovi da daju a uskoro dodje zetva jedino mozda krajem jula nesto al cisto sumnjam :osmeh:

Sto se tice rasprave ni ja ne zelim da ulazim u neko ubedjivanje sa bilo kim jer to traje u nedogled i
obicno svi ostanu misljenja kao na pocetku iste
Inace zar ukrajina nije imala zabrenjen izvoz sve do maja meseca?
Mislim da nije sve sto se nadje na netu relevantno
P.S.Cuo sam iz almexa da ocekuju skok cene :)
P.S.S.Sto se tice kvaliteta 100% si u pravu

Juce se otvorilo novo otkupno mesto u Debeljaci,
u pitanju je firma MOC PRIRODE otkupljuju kukuruz u silosu KOLIBRI cena 20.00 din/kg sa PDV-om tel-kel isplata istog dana :osmeh: pozz za sve kolege ako cujete nesto novo vezano za skok ili pad cene kukuruza u okolini budite ljubazni i javite :ppozdrav:

podpitanje

Petru kolika je cena kod vas ja sam juce cuo da je 19.00 din/kg jel to cena sa PDV-om ili bez?
i jel otkupljuju jos uvek tel - kel ?

Nazad
Vrh