Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,4%
  • Ne

Glasovi: 160 46,6%

• Ukupno glasača
    343
@miki,
Pretpostavljam da si ovu zadnju recenicu napisao za psenicu. Ono sto su cinjenice, to je da su povrsine pod psenicom nesto manje. Cinejnica je i da je je baceno relativno malo djubriva u jesen, da je uglavnom bila kasna setva, a da je setva na vreme bila pod velikim uticajem padavina, i da je psenica uglavnom svuda sarena, sto imlicira da se ne mogu ocekivati veliki prinosi. Po meni, necemo imati za izvoz do nekih u najboljem slucaju 500 hiljada tona. Ali, ovo je bas optimisticna cifra. Ako drzava bude htela da popuni zalihe, a po meni moraju, jer se tesko kockaju sa stabilnoscu sistema, onda za izvoz nece biti cak mozda i nista tj bice samo za komsiluk. U svetu je situacija slicna, losa setva, prolece dosta suvo bez padavina, problemi u Kini, Australiji, i Juznom delu SAD. Na zalost, ovo mozda i ne bude znacilo puno za cenu. Licno, meni je najveci argument za prilog vece cene, to sto su zalihe svuda male, a nestabilnost velika. Zbog toga zakljucujem da bi cena mogla biti solidna.

14-15 din kukuruz avgust, za psenicu ocekujem 19,00 din, u pravu si , drzavi ne trebaju rezerve jer se one nalaze u Victoriji pa oni drze
cenu ....... da nepricam vise.

Poslednja izmena:
Ne brinite,koliko god da bude bice bolje nego da ste ga jesenas dali po 13,14 din...A bice ako ne duplo,onda blizu...Ne znate vi sta se desava na trzistu,ono se menja iz dana u dan

Toliko nagadjanja da ti se smuci. Otkud Saja, Paja ili miki perlez zna sta ce biti sa cenom i koliko ce meseci biti ovakva ili onakva cena. Smesno.
Pre svega ni oni gore ne znaju za sebe a odkud Saja, Paja ili mikiperlez!!
Kiraj ima pravo da je posledica pada cene 2008 bila zabrana izvoza. Do 30. 06. 2008 cena je bila 16 din a od sutra dan je pala na 9 i sve do berbe na citavih 7.20 para.
Dakle u ovakvoj dezorijentisanoj i nikakvoj drzavi koju neki pojedinci povremeno velicaju do nebesa moze se bas svasta desiti zarad i za dobrobit nekih pojedinaca.

Ali to je posledica zabrane izvoza kukuruza .Setite se koliko smo pljuvali Milosavljevića .
i tada kao i danas cena u Srbiji je pratila cene u okruzenju, uz manje oscilacije da bi neki zaradili malo vise.Nismo izvozili kukuruz, ali je prekrupa isla samo tako.U principu niko nezna sta ce biti.Neko je ovde spominjao Galetina kao prognozera.Ja ga jos nisam "vido" da ubode promenu.Svaki njegv izvestaj se svede na status kvo.Ako pada padace ako raste rasce.Mozda covek i zna ali nije lud da ide u javnost sa tim.Jos jednom pozivam ljude da procitaju ovu temu tamo negde od 4-5 strane,moze se svasta nauciti. Tarana spomeno "u pesti kreno dole" i ode sve u tri ....

Sajo - peet i pajo - sandor, sve je ovo prevara sto pisem, a vi znate koliko je danas kukuruz. Vama dvojici preporucujem da ga cuvate do oktobra

To o ceni kukuruza mozemo samo da nagadjamo,zavisi od mnogo faktora,ako bude susna godina,cena stoke sa izvozom.Prosla godina je bila jedna od retkih rodnih godina u nas,naravno da svako od nas ocekuje i neku zaradu a ne samo da ostvarujemo gubitke.

Nije 2008g cijena pala zbog zabrane izvoza , možda je to malo uvećalo pad , ali nije mi jasno kako neki nikako da shvate da cijene skoro direktno zavise od svjetske cijene , a ne od nekih lokalnih prilika . Isto tako niko sa sigurnošću nemože znati kretanje cijena u budućnosti . Evo kao dokaz grafikon kratanja cijena kukuruza na berzi u Čikagu , gdje se tačno vidi onaj drastičan pad krajem juna i početkom jula 2008g. Mora da je taj vaš Milosavljević uzdrmao cijeli svijet :haha:.

161hy6v.jpg

http://images.google.ba/imgres?imgu...hikago+quote+corn&hl=sr&gbv=2&tbm=isch&itbs=1

Ovo sto govorite za leto 2008me je posledica svetske ekonomske krize. Da li je izazvana vestacki ili je bila realna to sad nije bitno.

@mikiperlez
Dobro procitaj moju ponudu! 20.5 din za kg. Bez vezivanja za EURO! 1. avgust isporuka.

Kod nas je dosla pocetkom 2009te. Sredinom 2008me je pocela u Americi sto se prelilo i u Evropu, Aziju. Najjaci udar na cene je bio u trecem kvartalu 2009te. Tad pocinje blag ali stalan oporavak i vracanje cena na nivo pre krize. Najbolje su prosli ljudi koji su u krizi imali svezeg novca i pokupovali nekretnine po bagatlenim cenama od banaka. Sad iste nekretnine vrede manje nego pre krize, ali ipak primetno vece od cene po kojoj su kupljene.
Izvinjavam se za offtopic.

u trecem kvartalu 2008 je sto se nekretnina tice opao posao vise od 50%. u 2008-moj su neki pametni ljudi (koje znam) ugasili firme (podne obloge) na vreme da ne trpe gubitke

sad sam video reklamu GRANIKO ULJMA 21din kakva je ta zadruga jel ima neko iskustvo sa njima il je neka prevara:ppozdrav:

Nazad
Vrh