Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,4%
  • Ne

Glasovi: 160 46,6%

• Ukupno glasača
    343
Klinac je li imas vise od srednje skole, a nemoj da pises narodu gluposti, ili daj im adresu da ti se obratimo ako tako nebude kao sto pises.

NAUCI DA CITAS DANAS.

Da te nesto naucim, cena Pariz ti je berza koja se zove Matif. Cena koja na njoj izadje je cena utovarena u okeansko, morski brod u luci. Cena BUdimpesta berza BSE , ima vise cena 62.350, 50.600, 49.800 itd, a cene su razlicite jer su razliciti pariteti. Najvisa ti je utovare na barzu luka Dunav u Madjarska. Kod nas BERZA daje cenu sano silos ili otkupno mesto, do broda imas mnogo troskova, da si vise ucio ovo bi znao, drago mi je da mogu da te posavetujem, a to bi trebao da cenis i lepo se ponasas i pises ono ocemu znas.

HVALA ZA SREDNJOSKOLAC, TO CU SVATITI KAO KOMPLIMENT.

miki dosta si se nalupao .imolio bih te bez tvojih prognoza koje su uglavnom netacne kao i tamarine.znamo mi da bi ti voleo da kupis kukuruz po15 din ali nema to je bilo kad je bilo i kada ste mogli da dirigujete kako ste hteli a sad ima i vecih igraca kojima je i manja zarada dobra.tj trgovina na obostranu korist i ti imas cime da trgujes i meni dobro.

Poslednja izmena:
Pšenica je danas na Čikaškoj berzi sirovina dostigla najviše vrednosti za poslednje tri nedelje, a kukuruz je poskupeo šesti dan uzastopno, pod dejstvom nepovoljnih vremenskih prilika koje kvare izglede ovogodišnje žetve i u vodećim zemljama izvoznicama članicama EU i u SAD. Pšenica je za julsku isporuku tokom ove nedelje poskupela za gotovo 12 odsto, a kukuruz za 11 odsto, što je najviši nedeljni skok od oktobra prošle godine, izveštava Rojters.
Pšenica je za jul ugovarana po 8,30 dolara za bušel, u porastu 1,65 osto, kukuruz po 7,57 dolara za bušel, u porastu jedan odsto, a soja po 13,85 dolara za bušel, u porasatu 0,4 odsto.
Rastu cena poljoprivrednih sirovina doprinosi i slabljenje dolara, koje američke žitarice čini jeftinijim za strane uvoznike.
Prognoze ovogodišnje žetve žitarica u EU su sve niže iz dana u dan jer će se, prema prognozama, višemesečna suša u mnogim zemljama članicama značajnim proizvođačima produžiti još neko vreme.
Francuski vodeći analitičar s ovog sektora "Agritel" predviđa da će ovogodišnji domaći rod pšenice biti 11,5 odsto manji u odnosu na prošlogodišnjih 31,7 miliona tona.
Što se kukuruza tiče, za američki žitorodni pojas se prognoziraju nove padavine, što će dodatno odložiti setvu te žitarice, čiji su SAD najveći izvoznik, a već posejani kukuruz će se sporije razvijati. Optimalni rok za setvu kukruza u SAD je, inače, već prošao.
Analitičari upozoravaju da će najava novih kiša i moguće poplave dovesti do toga da pojedine američke parcele planirane za kukuruz ostanu nezasejane.
izvor (Tanjug - Ekos)

miki dosta si se nalupao .imolio bih te bez tvojih prognoza koje su uglavnom netacne kao i tamarine.znamo mi da bi ti voleo da kupis kukuruz po15 din ali nema to je bilo kad je bilo i kada ste mogli da dirigujete kako ste hteli a sad ima i vecih igraca kojima je i manja zarada dobra.tj trgovina na obostranu korist i ti imas cime da trgujes i meni dobro.

Nisam te bas razumeo, pojasni, koja je danas cena? A da cujem tebe pametnog sta da se radi?

Stvarno Vas ne razumem sto se svadjate?Neka svako da svoje misljenje i prognozu,bez svadje.

S obzirom na to koliko je evro pao, cene polj. proizvoda i nisu otisle znacajno dole. To mi govori da ipak postoji traznja, e sad koliko je ovde u pitanju kalkulisanje otkupljivaca i psihoza trzista videcemo.

Mislim da jednostavno pokusavaju da obore cenu na domacem trzistu ali mi se cini da im ne uspeva, u svakom slucaju, ja sam na cekanju pa sta bude. Eno ga u cardaku i nista mu ne fali. Nije kukuruz svinjce pa da ga prodajem na silu!

klinci samo se svadjate, a o trenutnoj ceni kukuruza kod vas ni jedne, jedine reci....sramota...uff

p.s. kod mene od ponedeljka opet gore na 20din/kg

U Debeljaci jos uvek 20.00 din/kg sa PDV- om isplata istog dana kod kolibrija a prica se da ce mozda da menjaju cenu od nedelje ali se nezna dali ce da ide gore ili dole... videcemo od nedelje...

Smederevac dolovo 20.50,Batko mramorak 20 dinara,Neki pricaju od nedelje ide dole a neki ide gore,Ja sam resijo za 2 sata krunim zadnjih 10 Tona Pa kako mu bog da,Leptire nesmem da docekam!

Nisam te bas razumeo, pojasni, koja je danas cena? A da cujem tebe pametnog sta da se radi?
kod nas je 20 i izneses pare za dan dva graniko je davao 21 do koji dan a sada neznam nisam prolazio mozda je jos uvek a euro je pao ,malo zatisje jer je malo vise okrunjeno pa se skida kajmak.a za dalju cenu cemo videti ako svuda ide gore i kod nas ce ostalo je jos malo, ? mada meni kao proizvodjacu ova cena uopste nije losa,a tebi? a da mozda ti i nisi proizvodjac?:sta:

Nazad
Vrh