Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,4%
  • Ne

Glasovi: 160 46,6%

• Ukupno glasača
    343
gebi cantavir danas 19.43 din/kg a kod mene zz mol prvo 19.00din pa posle javili da ipak daju 19.50 din/kg

volim kad ljudi prognoziraju cenu za po 2-3 meseca u napred pa jos napisu "sigurno!".
jesi ti miki spreman da stavis neku paru na to "sigurno"?

Danas prodao 9 t.
cena 21,5 din. -hrana produkt.
kod nas je i dalje ova cena i niko ne spušta.

Kukuruz koji mi proiyvodimo neko kupuje, taj koji kupuje diktira cenu, a on je nepravi juce za danas, nego za odredjen period sa mogucom greskom +-3%.
Mi smo kao Srbija do sada izvezli cca 1.650.000 t kukuruza, procena da ima viska jos 200.000 t, problem nema kupca za te kolicine po ovoj ceni jer kupuju tamo gde je mnogo jeftiniji. Ako se nedodje do cene da se visak proda prodavace se sa novim, sto povlaci nizu cenu novog, seti se to se desilo pre neku godinu. A ima li logike?

U Bosni je druga situacija, mada sporije ce padati zavisno od vasih uvoznika.

Ove godine,ne samo kukuruz vec i sve drugo bice dzabe!Zapamtite ovo dzabe ce biti,i zito i soja i suncokret i povrce.
Mora da se cuva socijalni mir,to je najbitnije.Mora da bude sve jeftino da bi mogao svako da kupuje, a i kad god je drzava bila u buli,uvek je cepala po seljaku, jer tu je naj zdraviji kapital.
Zato se ljudi ne zalecite mnogo!

znate koliko me tangiraju ovakve Vase procene?
Nije prva godina da sam kukuruz u cardaku preneo u sledecu proizvodnu godinu,prskalicu u ruke i lepo par puta prskati insekticidom i sacekacu bolju cenu.
Pa nece se na mojoj grbaci cuvati socijalni mir u Beogradu.
Ja cu ga pojesti sam, klip po klip ako treba NEDAM MOJU MUKU U BESCENJE N I K O M ! ! ! ! ! !

Pomeso si loncice RABADZIJA Ne diktira drzava cenu nego IZVOZ. Mi smo treca yemlja u Evropi po viskovima kukuruza, tako da on mora da izadje iz zemlje da se ne bi bacao, a cena ove godine pa i da bude 19 je vise nego odlicna sa kursom 99 din
.

Rabadzija,dzabe se ti inatis,bolje plivaj u ovom mulju,jer od inacenja nema nista.kruni dok ti je za racunicom,bolje vrabac u ruci nego golub na grani.

@MikiPerlez
Ajde ovako. Tvoj kukuruz 500t po ceni od 20.5din (ali u dinarima ne 205e/t) da ti platim 1. avgusta, tad ga i preuzimam? Da li bi smeo da prihvatis ovu ponudu?

Osnovni zakon je zakon ponude i potraznje. Uvek postoji spekulacija, ali mislim da zbog proslogodisnjih desavanja da smo imali zdravu traznju. Jedino sto mi mozemo to je da skupljamo prave informacije iz kojih cemo izvuci zakljucke o buducnosti, i na osnovu tih ocekivanja odredjivati neku cenu. Po meni sadasnje informacije su dobre za cenu na svetskom nivou. @miki i ja se trenutno ne slazemo oko informacija koje ja iznosim, po meni su one relevantne, a po njemu pojma nemam dal jesu ili nisu. Ovih dana se po mnogim medijima a i svetskim se pise o uticaju hrane na inflaciju, sto je potpuna besmislica. Cisto kao primer neka posluzi potrosnja neke prosecne porodice, i svi znamo da svaka porodica trosi vise na auto, kompjutere, televizore itd. Uporedite cene nekog automobila pre 10 godina i sada, ili tehnike, ili besmislenog Windows-a. Pa jasno je kao dan da je sve ostalo dominantnije od hrane u tom paketu inflacije. Realno ako dodje i do malog veceg poremecaja, odose cene samo tako gore. Zalihe su svuda tanke, a politicka situacija uopste nije sjajna. Tako da ta nebuloza o tome kako kad je kriza ili kad su neki nemiri pada zainteresovanost i samim tim cena hrane, je teska glupost. Dobro da ne pada cena mecedesa jer se svi otimaju o njega kad nesto pukne.

Ove godine,ne samo kukuruz vec i sve drugo bice dzabe!Zapamtite ovo dzabe ce biti,i zito i soja i suncokret i povrce.
Mora da se cuva socijalni mir,to je najbitnije.Mora da bude sve jeftino da bi mogao svako da kupuje, a i kad god je drzava bila u buli,uvek je cepala po seljaku, jer tu je naj zdraviji kapital.
Zato se ljudi ne zalecite mnogo!

Drago mi je ako Vi tako procenjujete,jer su sve Vase procene isle u kontra smeru,znaci ima nade za nas seljake.

ajd ovako,da bi se smirile strasti.Madjarska danas,tj juce 231.39 e/t isporuka jul 2011.Od kad pratim, ja tolku cifru nisam video.Trenutne oscilacije su igre "velikih" gran-export, delta....jbg i ja bi se igrao samo da mogu.

cena od 22,5 din koja je bila pre par dana je bila vise nego dobra ali pricao sam sa covekom iz granexporta i kaze mi da stizu nenormalne kolicine kukuruza ljudi su bukvalno krunili i dan i noc ovo sto sad imamo to je vestacki pad cene da bi se malo sveli racuni ali kaze mi da ce u narednom perijodu cena sigurno morati da ide gore jer na sadasnjih 20,5 mozda jos neko nesto i skruni ali vec ispod 20 nece biti neke trgovine!!

Kukuruz koji mi proiyvodimo neko kupuje, taj koji kupuje diktira cenu, a on je nepravi juce za danas, nego za odredjen period sa mogucom greskom +-3%.
Mi smo kao Srbija do sada izvezli cca 1.650.000 t kukuruza, procena da ima viska jos 200.000 t, problem nema kupca za te kolicine po ovoj ceni jer kupuju tamo gde je mnogo jeftiniji. Ako se nedodje do cene da se visak proda prodavace se sa novim, sto povlaci nizu cenu novog, seti se to se desilo pre neku godinu. A ima li logike?

U Bosni je druga situacija, mada sporije ce padati zavisno od vasih uvoznika.

po podatcima koje si izneo mi smo za cca 6 meseci izvezli cca 89% zaliha podatak koji si izneo verovatno se odnosi na period pocetak maja
Cemu onda panika? i obaranje cena?
Ostalo nam jos 10-tak % na zalihama po podatcima koje iznosis??
A sta ako zvezda upekne za mesec dva ? sta cemo onda ?
i pises mnogo jeftiniji ? sta ti to znaci? odjednom je palo s neba mnogo jeftiniji kukuruz i u velikim kolicinama da uzdrma svetsku berzu?
Ovo je cist rat zivaca i informacija i POGOTOVO DEZINFORMACIJA
Izgurao sam hvala bogu jos i ovu setvu malo sam duzan na neki paritet,ne inatim se s nikim ali cu da cekam svoj momenat,kakav ce biti videcemo.....
SAMO LADNO :ppozdrav::ppozdrav::ppozdrav:

Nazad
Vrh